ROB DE NIJS in kritieke toestand opgenomen in ziekenhuis

0

Rob de Nijs (80) is gisteravond in zijn woning in Bennekom onwel geworden en per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis nadat hij ademhalingsproblemen kreeg.

Zijn vrouw Henriette, zo meldt Evert Santegoeds op de site van De Telegraaf, belde eerst 112 belde en paste mond-op-mondbeademing toet tot politie, ziekenwagen en zelfs de brandweer arriveerden.


In de loop van de avond knapte de toestand van de zanger iets op en rond middernacht was hij zelfs weer bij kennis, maar later verslechterde de situatie zodanig dat de familie werd gewaarschuwd naar hem toe te komen. Oudste zoon Robbert kwam uit Rotterdam.

De ziekte van Parkinson kreeg het leven van Rob de Nijs de afgelopen maanden steeds meer in zijn greep. Ook zijn vrouw Jet bevestigt eind vorig jaar dat het niet ging met de zanger gaat. Jet vergeleek de ziekte van haar man met een rouwproces. “Daar horen gevoelens van boosheid, machteloosheid en verdriet ook bij. Rob loopt niet meer en gaat bijna nergens meer naartoe”, legt ze uit. “‘Gelukkig’ waren we dat in coronatijd al gewend geraakt. Net daarvoor in 2019 had hij de diagnose gekregen, het liep naadloos in elkaar over.”


Toch worden zijn klachten juist versterkt door de rust in die coronaperiode. Voor parkinsonpatiënten is het namelijk belangrijk dat ze blijven bewegen. Jet vertelt: “Zijn fysiek brokkelde flink af en uiteindelijk maakte dat het contrast tussen voor en na corona groot.”

Toen was Rob al volledig afhankelijk van haar. “Ik zorg graag voor hem, maar het is intens. De opleiding voor verpleegkundige die ik ooit deed, komt nu goed van pas: ik kan alle medische handelingen zelf doen, we hebben geen zorg thuis”, aldus Jet.