Met gillende sirenes naar ziekenhuis… Clown ‘Bassie’ aan de dood ontsnapt

0

Bassie met glillende sirenes naar ziekenhuis (foto’s fransvanzijst.nl)

Bas van Toor, beter bekend als clown Bassie, is aan de dood ontsnapt. Een bloedvergiftiging maakte dat de 84-jarige clown, die al langer met gezondheidsproblemen kampt, met gillende sirenes naar het ziekenhuis werd vervoerd. “Het heeft er enorm om gespannen. Als we niet op tijd hadden ingegrepen, had hij dit niet overleefd”, zegt dochter Liesbeth.


Clown Bassie was net een paar dagen thuis na zijn niersteenoperatie toen hij hoge koorts kreeg. Maar de coronamaatregelen maakten dat er niet direct een bed voor hem was in het Vlaardings ziekenhuis. De clown kreeg te horen dat hij pas kon worden opgenomen als zijn koorts zou stijgen. en dat deed de koorts. Op tweede Pinksterdag had hij 39,8 graden koorts en werd hij alsnog per ambulance, en met gillende sirenes vervoerd naar het ziekenhuis. “Ik zal niet zeggen dat het kantje boord is geweest, maar als we niet op tijd waren geweest, was het wel fout afgelopen”, aldus Liesbeth.

De oorzaak van de snel oplopende koorts waren giftige afvalstoffen in zijn urinesysteem die in zijn bloed bleken te zijn terecht gekomen. “We hebben echt heel veel geluk gehad dat we er op tijd bij waren.” Bas is inmiddels weer thuis. “Hij heeft heel veel vechtlust want hij wil graag naar de opening van de Bassie & Adriaan tentoonstelling in het museum van Vlaardingen in oktober”, vertelt dochter Liesbeth in Story over de gezondheid van haar vader.