MEILANDJES vervullen laatste wens van doodzieke fan en nodigen haar in Noordwijk uit

0

(Beeld: Talpa)

Erica en Martien Meiland hebben de laatste wens van een bijna 60-jarige vrouw in vervulling laten gaan. Ze regelden een wensambulance, tilden de vrouw die nog maar 44 kilo woog naar Martiens gedeelte in hun Noordwijkse villa en dronken vijf kwartier koffie met haar.  Niet veel later overleed de vrouw.


In een vraaggesprek met de Vlaamse krant het Nieuwsblad vertellen Erica en Martien over hun fans. Martien:  “Ik zal iets laten zien. Fans maken ook werkstukjes of sleutelhangers. En we beantwoorden alles: we schrijven kaarten terug met handtekeningen en een leuke boodschap. Het geeft voldoening.”

Maar daar blijft het niet bij: “Onlangs werden we gecontacteerd door een vrouw van achteraan de vijftig. Ik heb nog één wens voor ik de ogen sluit: ik wil zo graag op visite bij de Meilandjes. Toen heeft haar dochter haar laten komen met een wensambulance. We hebben haar naar boven getild, naar de keuken, en vijf kwartier koffiegedronken en gebabbeld. Ze woog nog maar 44 kilo.”


Erica: “Daarna was ze doodmoe, helemaal op. We hebben haar met de vrijwilligers naar beneden gesjouwd en uitgezwaaid. Op 2 januari kregen we dan bericht van haar dochter dat ze was overleden. Dat was erg bijzonder.” Martien in de krant: “Nou, ik krijg nog tranen in mijn ogen als ik eraan denk.”

Erica laat ook weten geen spijt te hebben over de bekritiseerde uitspraken die zij deed over de islan in haar biografie. Erica: “Ik ben blij dat ik het debat heb aangewakkerd. Ik krijg veel haatberichten, maar ik vind het belangrijk dat over zulke dingen wordt gesproken. Veel Nederlanders denken er ook zo over, maar ze durven niets meer te zeggen, want je bent meteen een racist. Het is een discussie die we dringend met z’n allen moeten aangaan. Want de dingen zijn snel aan het veranderen, en niet ten goede.”

“En dan is er die hele woke-beweging, met allemaal bedrijven die ineens gingen afhaken. Vooral bij Maxime, die ook influencer is, enkel omdat haar moeder zoiets gezegd had. Dan gaan we te ver.”