Meilandjes vertrekken uit Frankrijk, willen kasteel renoveren in Wassenaar en zijn Televizier-Ring kwijt

0

Martien en Erica Meiland gaan hun Franse chateau Marillaux verlaten! Over twee jaar wacht weer een nieuw ondernemersavontuur, misschien in Engeland of dichterbij, in Wassenaar, waar hun oog is gevallen op een vervallen kasteel, verklappen ze.

Levensgenieters, tv-persoonlijkheden, rasondernemers. Dat zijn de Meilandjes en dus kruipt het bloed kruipt waar het niet gaan kan “Over twee jaar een nieuw ondernemersavontuur’, vertellen ze in de video. Om te beginnen gaat  chateau Marillaux een maand per week dicht, want de familie bezwijkt bijkans onder het vele werk.. “Daarom gaan we met het chateau toe naar een ritme van drie weken open, één week dicht. Dat is echt noodzakelijk, want zoals het afgelopen jaar ging is niet vol te houden. Zeven dagen per week werken, maand na maand, dat is leuk voor de omzet, maar je moet ook aan je gezondheid denken.”


En over twee jaar willen de Meilandjes chateau Marillaux dan verkopen. “Chateau Marillaux bestaat over twee jaar nog wel, maar niet met ons onder dat dak. We willen wat anders, maar wat precies, dat weten we nog niet. Weet je wat het is, het natuurlijk heel leuk zo’n chambre d’hote, maar je kan zelf nooit ‘ns in je duster naar beneden”, vertelt Martien Meiland. Dochter Montana, die een chique cadeauwinkel runt in Noordwijk met de bijpassende naam Montana’s kondigde vorige maand op Instagram ook al ‘een nieuw project’ aan.

In de video waarin ze over hun toekomstplannen vertellen krijgen Martien, Erica en Maxime Meiland de ondernemersprijs ‘Over de Grens Award 2019’ overhandigd door presentator Roland Tameling, de award voor succesvolle Nederlandse ondernemers in het buitenland, die door hun marketing en PR als voorbeeld voor anderen fungeren.


in de video vertellen ze ook dat zij dé gouden kers op het succesvolle televisie jaar kwijt zijn. De familie ontving de Ring enkele maanden geleden voor het programma Chateau Meiland. “Het is echt heel erg, maar we gingen op vakantie en ik dacht die kan niet onder die tol blijven liggen. Dus ik heb hem ergens neergelegd, maar ik weet niet waar.” Ook Martien beaamt dat ze op dit moment eventjes de Ring uit het oog zijn verloren. “Die hebben we niet meer, maar hij ligt ergens”, aldus de flamboyante kasteelheer. “Nou, ik hoop in de kluis”, vult Maxime aan.