Meilandjes lieten laatste wens moeder Jessica in vervulling gaan: ‘Warme, respectvolle mensen met hart op juiste plaats’

0

Erica en Martien Meiland hebben lieten laatste wens de moeder van de Vlaamse Jessica Galle in vervulling laten gaan.  De vrouw, die nog maar 44 kilo woog, overleed 2 januari j.l., maar zes weken eerder ging Jessica’s moeder op bezoek bij Erica en Martien.

Op de Vlaamse site Showbizz24 vertelt Jessica dat haar moeder enorm genoten heeft van die dag. “Vooraf had ik al contact met Erica over de sjaals van Martien en toen ik hoorde dat mijn moeder niet lang meer te leven had heb ik Erica een mail gestuurd met dit nieuws en met de vraag of het misschien mogelijk was om hun te ontmoeten. Mijn moeder wilde dit graag. Op het moment dat we mailcontact hadden zat de familie in het buitenland en zouden pas 6 december terugkomen”, legt Jessica uit.


Maar terug in Nederland werd er een datum geprikt om de laatste wens van Jessica’s moeder in vervulling te laten gaan. “Ondanks dat heeft de familie de moeite genomen om mijn mails te beantwoorden en definitief af te spreken. Op de verjaardag van mijn moeder. Op 20 november 2021, kwam om 23:00 uur het definitieve bericht dat we 10 december 2021 bij de familie terecht konden. Rond 13:00 uur tot ongeveer 14:30 als mijn moeder het vol kon houden. Daarna heb ik de wensambulance geregeld en ook dat was binnen een dag in orde.”

“Bij aankomst kwamen Erica en Martien al naar buiten en vertelden dat ze het een hele eer vonden om mijn moeder te mogen ontvangen en mijn moeder gaf aan dat ze het een hele eer vond om bij de familie te mogen komen.”


Om het woongedeelte van Martien in de Noordwijkse villa te bereiken bleek nog een hele tour. “Daarna moesten we naar boven en ik kan je vertellen dat was wel even aanpakken, want mijn moeder woog nog maar een kilo of 40, maar de brancard was wel heel zwaar, dus Martien, Erica, de verpleegkundigen en ik hebben mijn moeder op de brancard de trap opgedragen. We hebben in die 1,5 uur veel gepraat.”

“Niet alleen over Martien en Erica, maar ook over mijn moeder, mij en mijn meiden. Ook heeft mijn moeder besproken wat haar wensen waren voor de uitvaart en hier kwam naar voren dat Martien en Erica hier ook hetzelfde in staan. Ook hebben ze wat liefs in de boeken gezet voor mijn moeder en ons. Boeken die ze helaas niet meer heeft uit kunnen lezen, maar ik neem dat over van haar.”

“Mijn moeder had een hele fijne en warme indruk gehad van de familie en ging met een grote glimlach naar huis. Tot aan haar dood heeft ze hier enorm van genoten,” besluit ze haar verhaal op Showbizz24.