MEILAND-huishoudster NADEGE: na darm nu ook keelkanker (en ze moet van 13 euro per dag leven)

0

Bij familie MEILAND-huishoudster NADEGE is na darm nu ook, kwaadaardige, keelkanker vastgesteld. En dan moet ze ook nog eens van 13 euro per dag leven.

In maart ontdekten artsen dat Nadège darmkanker heeft. De ziekte zit in een groot deel van haar darm wat maakt dat opereren geen optie is. De artsen besloten een operatie uit te stellen en eerst met chemo- kuren en bestralingen te beginnen. “Ik ga elke dag naar het ziekenhuis voor radiothérapie, dat gaat goed. Ik heb een week chemotherapie gehad en ben een beetje moe en misselijk, maar dat is normaal’, vertelt ze in weekblad Weekend.


Afgelopen vrijdag kreeg Nadègenog meer afschuwelijk nieuws te verwerken. “”Ze vonden ook een tumor in mijn keel”, vertelt ze in weekblad Weekend. Onderzoek heeft inmiddels uitgewezen dat het gaat om kwaadaardig tumor. “Daar werd mij verteld dat het keelkanker is. Deze week moet ik terug naar het ziekenhuis, om donderdag (gisteren, red) geopereerd te worden.”

“Ik denk niet aan de dood. Ik zal gelezen!”, zegt ze vastbesloten in het weekblad waarin ze ook vertelt in geldnood te zitten. “Ik heb grote financiële problemen omdat ik niet meer kan werken. Ik ontvang alleen sociale zekerheid van 13 euro per dag.” Van dat geld kan Nadége amper boodschappen doen, laat staan de rekeningen betalen. “Hoe ik de toekomst zie? Ik weet het niet. Ik leef in het heden, dat is het beste.”