Meghan Markle verliest eerste slag tegen tabloids en moet ze 74.000 euro betalen

0

Meghan Markle (38) heeft haar eerste slag tegen de Britse kranten The Mail on Sunday en de Daily Mail verlorenen. Ze blijft achter met de advocatenrekening van 74.000 euro van wat zij ziet als haar kwelgeesten. Meghan daagden de kranten voor de rechter vanwege het publiceren van een brief die zij aan haar vader schreef, maar de rechter vond dat de kranten niet schuldig zijn aan het ‘bewust verergeren van de situatie tussen haar en haar vader’.

The Mail on Sunday en de Daily Mail onthulden tot in het kleinste detail waarom de Britse koninklijke familie de vrouw van prins Harry, Meghan Markle als de ‘bron van alle kwaad’ zag nadat zij en man prins Harry de koninklijke familie de rug toekeerden en in Amerika gingen wonen.


In de rechtszaak was het Meghan die zelf de handdoek in de ring gooide omdat ze weigerde de namen van haar vriendinnen bekend te maken die met de pers gesproken hadden in een poging om Meghan te beschermen. Die uitlatingen van de vriendinnen zette de twee aangeklaagde kranten op het spoor van de emotionele brief die Meghan aan haar vader schreef. De kranten wilde die vriendinnen op roepen als getuigen in het proces. Dat was volgens de hertogin een “te hoge prijs om te betalen voor haar zaak tegen de tabloids”, gezien haar vrienden recht hebben op hun privacy. In plaats daarvan betaalde ze alle gerechtelijke kosten van The Mail: zo’n 74.000 euro.

De poging van Meghan de kranten de mond te snoeren lijkt averechts uit te pakken voor haar. De kranten publiceren nu vrijwel dagelijks het ene na het andere nieuwe persoonlijke feit. Meghans raadsman Justin Rushbrooke beschuldigt de kranten gerechtelijke documenten te gebruiken voor ‘sensationele verhalen’.