Meghan Markle vertelt aan Oprah over zelfmoordneigingen en ‘discussies’ over Archie’s huidskleur

0

In het interview met Oprah Winfrey vertelde Meghan dat zo het zo slecht met haar ging, dat de vrouw van de Britse prins Harry niet meer wilde leven. Ze wilde hulp zoeken, maar werd tegengehouden door “het instituut”. Ze vertelt dat er ook gesprekken zijn geweest tijdens haar zwangerschap ‘hoe donker’ de huid van Archie zou worden.

De hertogin van Sussex vertelde aan Oprah dat zij zich schaamde voor haar mentale toestand en hoe moeilijk het was om dat toe te geven aan haar echtgenoot. Toen ze dat eenmaal had gedaan, gaf ze bij een hoge functionaris binnen het paleis aan dat ze professionele hulp wilde zoeken. Die liet echter weten dat dat “geen goede uitstraling” zou zijn voor het paleis.


Meghan kreeg te horen dat ze als vrouw van een prins niet zomaar op eigen houtje naar een ziekenhuis of kliniek kon gaan. “Dat gaat gewoon niet. Ik kon geen Uber bestellen in het paleis, zo werkt het gewoon niet. Je levert alles in: mijn paspoort, mijn rijbewijs, mijn sleutels.”

Harry vertelde bij Oprahe dat ook hij op dat moment niet wist wat hij moest doen, en daar zelf ook mentaal onder leed. “Ik denk dat ik me schaamde om dat toe te geven”, vertelde hij over psychische problemen van zijn vrouw. In zijn familie zou dat ook niet bespreekbaar zijn. “Daar is het idee altijd: zo is het gewoon. We moeten allemaal met deze druk omgaan.”


Het raakte Meghan ook dat haar zoon Archie niet de titel van prins kreeg, en daardoor dus niet in aanmerking kwam voor de beveiliging die andere leden van het koninklijk huis wel krijgen. Ze vertelt dat er ook gesprekken zijn geweest tijdens haar zwangerschap ‘hoe donker’ de huid van Archie zou worden.

“Er werd dus gevraagd hoe donker de baby zou worden?”, vraagt Oprah, waarop Meghan antwoordt: “Hoe dat zou uitpakken, en wat het zou betekenen en hoe dat eruit zou zien.” Die gesprekken kwamen bij haar terecht via Harry. Beiden wilden niet zeggen wíe de vraag hadden gesteld. “Dat zou zeer schadelijk voor hen zijn”, zegt Meghan.

De twee uur durende special wordt op dinsdag 9 maart om 20.30 uur uitgezonden op Net5.