Meesteroplichter Ari Olivier (82), die het voorzien had op rijke weduwen, overleden

0

(Beeld: CP)

Meesteroplichter Ari Olivier, die het voorzien had op rijke weduwen, is vorige week na een lang ziekbed overleden. De charmante oplichter opereerde in de jaren 70 en 80 en zelfs een eigen tv-programma kreeg, is 82 jaar oud geworden. Nooit eerder opereerde er in ons land een oplichter met zo’n allure, zó gezellig, zó brutaal en zó intelligent als de van vrouwenmagneet en van zijn vak bezeten bouwer van luchtkasteen Arie Olivier.


Olivier had het voorzien op rijke weduwen en andere vermogende vrouwen, die hij met zijn charmes volledig inpakte en meestal berooid achterliet. Ook bankdirecteuren, captains of industry en ervaren zakenlieden met uitstekende reputatie trapten in de praatjes van de oplichter.

Zo verkocht hij niet-bestaande pijpleidingen ter waarde van zestig miljoen gulden en smeerde Israël enkele schepen aan die hij nooit leverde.


Weekblad Privé dat het nieuws over de dood van Arie Olivier naar buiten brengt schrijft: Heer Olivier zag het bij het zakendoen altijd groot. Zo verkoopt hij niet-bestaande pijpleidingen ter waarde van 60 miljoen gulden en twee schepen aan Israël. De schepen koopt hij van een Duitse reder, die hij vergeet te betalen. Volgens schattingen heeft Olivier gedurende zijn loopbaan voor meer dan een miljard gulden (450 miljoen euro) gefraudeerd.

Olivier zelf:  “Het verschil tussen mij en een gewoon mens is dat ik onmiddellijk m’n kans grijp als ik ergens een paar miljoen zie liggen.”