Maxime Meiland: Zo snel mogelijk tweede kind met Leroy

0

Maxime Meiland (24) wil zo snel mogelijk een broertje of zusje voor dochtertje Claire (3). Leroy is 29 en gek op kinderen. Ik weet gewoon dat hij de ware is. Dus ik wil niet te lang wachten met een kind.’

Dat vertelt Maxime in VIVA Mama’ waarin ze ook vertelt over haar eerste zwangerschap, waar vooral vader Martien (59) niet blij mee was omdat Maxime dochtertje Claire kreeg toen ze slechts 21 jaar was. “Mijn moeder heeft altijd gezegd dat ik moet doen wat goed voor mij voelt. Maar mijn vader en zus waren er erg op tegen. Ze vonden me te jong en dachten dat een baby mijn leven zou verpesten”, vertelt ze over die periode. “Papa heeft twee weken niet tegen me gepraat terwijl hij naast me woonde.”


Maxime maakte een afspraak bij de abortuskliniek, maar zette niet door. “Bij de tweede keer ging de mevrouw van de kliniek kort uitleggen wat een abortus inhield. Ze zei dat ik het hele weekend onder begeleiding thuis moest blijven, omdat ik zo erg zou bloeden. Toen kwam het besef: wat ben ik eigenlijk aan het doen? Waarom zou ik een kind weghalen? Dat voelde opeens zó slecht”, aldus Maxime.

De vader van het meisje is nog altijd niet in beeld en zal dat ook niet komen. “Hij wilde meegaan naar de kliniek om mij te steunen, maar toen ik besloot om het kind niet weg te halen, was het van: ‘Ik hoef je niet meer te spreken, doei'”, vertelt Maxime. Er heeft nog wel een laatste gesprek plaatsgevonden toen Maxime zes maanden zwanger was, maar daar was ze zelf niet bij. “Ik was de schuldige vond die familie (…) Het ergste vond ik dat ze zeiden: ‘Als het kindje vier jaar oud is, wanneer ze herinneringen gaat krijgen, dan komen we misschien een keer langs.'” Maar Maxime is er klaar mee: “Hoe haal je het in je hoofd?”


Maxime stelde zich in op een leven als alleenstaande moeder, maar toen was daar cameraman Leroy. “Hij is de ware”, aldus Maxime.