MAX VERSTAPPEN wil in 2028 stoppen met racen, want dan is het tijd voor kinderen

0

Hij heeft nog een contract bij Red Bull tot eind 2028 en de kans is groot dat Max Verstappen, zo zegt hijzelf,  dan stopt. Dan is het tijd voor kinderen!

Zijn contract bij Red Bull loopt nog tot eind 2028, maar de kans dat de nu al tweevoudig wereldkampioen in de Formule 1 dan stopt is groot. “Als ik er dan klaar mee ben, stop ik. Zo simpel is het. Maar voor hetzelfde geld beleef ik er nog wel veel plezier aan en ga ik nog één of twee jaar door. Als Formule 1-coureur dan, hé. Ik zal echt wel blijven racen, maar dan ga ik andere dingen doen.”


Een gezin stichten bijvoorbeeld….

“Ik wil zeker kinderen en als ze willen racen, is dat prima. Ik denk wel dat ik het anders zou doen dan hoe mijn vader en ik het hebben aangepakt. Dat zie ik op dit moment niet zo zitten. Maar voor mij is het makkelijk praten omdat ik geen kinderen heb. Misschien denk ik er wel heel anders over als het zover is, ” zegt Max Verstappen in een vraaggesprek met De Limburger.


“Maar, de passie die hij had ging heel ver. Hij deed alles voor me. Motoren tunen, karts klaarmaken. Dat zie ik mezelf niet doen. Ik ga mijn kinderen in ieder geval niet pushen om te racen. Ze moeten het zelf willen. En als je er dan tóch vol voor gaat met je zoon of dochter, dan kun je niet zelf meer in de Formule 1 rijden denk ik. Je moet dan toch vanaf vier jaar de basis beginnen te leggen. Daar wil ik dan wel zelf bij zijn.”

Afgelopen week was Max vriendin Kelly jarig. Ze postte een foto op social media waarop te zien was dat ze op haar hotelkamer in Londen een grote bos bloemen bezorgd kreeg van Max? een foto die Max nooit met de buitenwereld gedeeld zou hebben, zegt hij tegen de krant.

“Ik heb die behoefte gewoon niet om mijn privéleven aan de buitenwereld te showen. Kelly doet het ook veel minder dan vroeger. Als ik ooit klaar ben met Formule 1 zie ik mezelf daarna niet nog heel veel posten. Ik hou er gewoon niet van. Sommige mensen doen de hele dag niets anders, ik hou me bezig met andere dingen. Ik zit bijvoorbeeld best veel op mijn telefoon, maar dat is dan meer om dingen te regelen rondom mijn sim-team (virtueel racen, red). Daar gaat ook veel tijd in zitten, maar omdat het mijn passie is, vind ik dat super leuk om mee bezig te zijn.”