Max (27) krijgt in Dragons’ Den EEN MILJOEN van Quote 500-miljonair voor zijn uitvinding

0

Max Schuppert (27) uit Holten krijgt van Quote 500-miljonair Pieter Schoen een miljoen voor zijn uitvinding van een fles die via de onderkant gevuld kan worden. De man uit Holten kwam op het idee toen hij bidons moest vullen en presenteerde zijn idee in WNL’s Dragons Den.

In De Gelderlander vertelt Max dat zijn uitvinging het gevolg is van het feit dat hij als voetballer vaak op de reservebank belandde. “Ik heb lange tijd gevoetbald en kon vanwege andere dingen niet altijd bij de trainingen zijn. Daarom zat ik vaak tijdens wedstrijden aan de kant. Ik moest ook altijd die bidons vullen. De handelingen vond ik heel irritant; doppen eraf draaien, stuk voor stuk vullen en de doppen er weer op draaien. Negen van de tien keer zaten die er half op, omdat ik niks van de wedstrijd wilde missen. Dus heb ik een systeem bedacht waarbij alle bidons in het kratje kunnen blijven, tegelijk worden gevuld en de doppen er niet af hoeven wat nog hygiënisch is ook. In de bodem zit een ventiel. Die wordt omhoog gedrukt en het water stroomt erin. Je hebt alleen een speciale leiding nodig die je aan de buitenkraan op het sportterrein kunt bevestigen.”


Vervolgens schreef hij zich in voor Dragons’ Den en mocht hij zijn uitvinding op tv presenteren. Hij kreeg drie minuten de tijd om zijn idee te verkopen. Dus bereidde hij zich goed voor, zo vertelt hij in de krant. „Met heel veel voorwerk en een goed verhaal, uit mijn hoofd geleerd. Toch ging het tijdens de uitzending nog niet helemaal vlekkeloos, maar dat heeft ook wel wat. Ik vond het ook best spannend. Was niet heel zenuwachtig. Het was meer gezonde spanning. Ik wilde gewoon graag weten wat ze van mijn idee vonden. Ze reageerden wel enthousiast.”

Pieter Schoen zag brood in het idee en wil voor 1 miljoen euro de productie voorschieten. Schoen heeft in tientallen bedrijven een belang, soms alleen, soms met een aantal investeringsmaatjes. Al die belangen samen telden in de vorige Quote 500 op tot €1750 miljoen, wat hem plek 268 opleverde in de rijkenlijst.


 

Share.