Maurice Hermans, de zoon van Toon, op 74-jarige leeftijd overleden

0

(Beeld: mauricehermans.eu)

Dichter en zanger Maurice Hermans, de zoon van Toon, is op 74-jarige leeftijd overleden. Hermans lag al weken in het AMC Amsterdam waar hij werd behandeld voor een zeer agressieve bacterie.


Maurice (74), de tweede zoon van Toon Hermans, is ernstig ziek en moet stoppen met zijn werk. ‘Ik ben ziek… behoorlijk ziek’, liet Maurice Hermans woensdag weten. Meer dan veertig jaar lang assisteerde Maurice Hermans zijn vader op en naast de bühne en sinds diens overlijden in 2000 bracht hij in het theater hommages aan de Sittardse cabaretier, maar dat is nu allemaal voorbij. Hermans schrijft op zijn sociale media dat er een onverwacht einde is gekomen aan al zijn werkzaamheden.

‘Ik ben ziek… behoorlijk ziek’, liet Maurice Hermans gisteren via zijn management op sociale media weten. ‘Ik heb de beslissing genomen om met werkzaamheden te stoppen voor wat betreft theaterspelen en openbare specials rondom de liedjes van Toon, de liedjesman. Het was mij een waar genoegen om nog zo lang na zijn overlijden mijn vader te hebben doen voortleven in de harten van zovele Nederlanders en Vlamingen. Dank voor uw belangstelling en het ga u goed!’


Na het overlijden van Toon richtte tweede zoon Maurice Hermans zich op het uitbrengen en doorgeven van de culturele erfenis van zijn vader als creatief directeur van de stichting Toon Hermans. Ook schreef hij het boek Altijd zal ik van je houden als eerbetoon aan zijn vader en bracht hij diverse cd’s en theaterproducties uit rondom (onbekende) liedjes, verhalen en gedichten van en over Toon.