MATTHIEU VAN DER POEL gearresteerd na ‘MISHANDELEN’ tieners in hotel (stapt  af bij WK wielrennen waar Evenepoel wint)) 

0

Mathieu van der Poel is zondag in de wegrace van de WK wielrennen in Australië al na 30 kilometer afgestapt. Dat deed de kopman van de Nederlandse ploeg na een nacht waarin hij vier uur had vastgezeten op het politiebureau voor het ‘mishandelen’ van twee tieners. Remco Evenepoel won t in Wollongong, Australië, het WK wielrennen gewonnen.

Van der Poel werd door de Australische politie meegenomen om een verklaring af te leggen nadat hij “was uitgevallen” tegen kinderen op de gang in het rennershotel die hem uit zijn slaap hielden. Van der Poel moet dinsdag in Australië voorkomen.


“Recht tegenover zijn kamer waren twee kamers waar kinderen zaten. Mathieu is om 21.00 uur gaan slapen, maar lag drie uur later nog wakker omdat er continu herrie op de gang was. Daarbij werd op deuren geklopt. Toen dat bij hem voor de derde keer gebeurde, is hij naar buiten gegaan. Het bleek dat er geen ouders bij waren. Mathieu is boos uitgevallen. Daarna is blijkbaar de politie gebeld en moest hij een verklaring afleggen”, aldus Roodhooft.

Volgens de Australische politie is een 27-jarige man is gearresteerd in een hotel opgepakt op verdenking t van mishandeling van twee meisjes van 13 en 14 jaar. Zij zouden zijn geduwd, een van de twee heeft daar een kleine schaafwond aan overgehouden.


“Dit is een ramp, maar ik kan er niets meer aan veranderen”, zei de 27-jarige Van der Poel voorafgaand aan de wedstrijd tegen de Belgische zender Sporza. “Een aantal kinderen op de gang vond het nodig om continu aan te kloppen, terwijl ik wou slapen voor een belangrijke dag. Na een paar keer was ik er klaar mee. Ik heb ze niet zo vriendelijk gevraagd om te stoppen. Daarna hebben ze de politie gebeld en werd ik meegenomen.”

Het paspoort van de Nederlander werd in beslag genomen. Volgens Australische media zou MVDP dat pas eind oktober terugkrijgen, een standaardprocedure in het land.