MATHILDE SANTING: ‘MARCO BORSATO probeert te schikken met zijn slachtoffertjes’

0

Mathilde Santing, zangcoach en bekend van haar hit Wonderful Life,  zegt dat een van haar leerlinge een keer naar een Voice-barbecue van Marco Borsato is gegaan en daarna de zanger ‘haatte‘. Verhalen willen dat Borsato op die barbecues  jonge meisje betaste ‘op alle plekken die vrouwelijk en privé zijn. Mathilde Santing verwacht dat Marco wil gaan schikken met zijn jonge slachtoffertjes, zodat er niets naar buiten komt.

Zangcoach Mathilde Santing deelde op twitter de ervaring van een van haar jonge leerlingen die ook een keer naar een Voice-barbecue van Marco was gegaan en daarna de zanger ‘haatte‘ . Volgens Mathilde ging het om ‘een exceptioneel slim en weerbaar meiske’.  “Er is haar zeker zelf niks overkomen. Maar het is me altijd bijgebleven die bijtende opmerking. Dus checkte ik of zij wat had gemerkt en kreeg toen deze reactie.”


De tweet over de ervaringen van haar leerling met Marco op zijn Voice-barbecue is inmIddels weer verwijderd. Dat heeft volgens Mathilde Santing te maken met een zogeheten non-disclosure agreement (NDA), oftewel een geheimhoudingsverklaring die door deze voormalige kandidate van The Voice Kids is getekend.

“Het is zo dat in de contracten altijd een NDA staat met forse financiële repercussies bij schending van deze afspraak. Het heeft me als ‘door de wol geverfde’ zangeres altijd verontrust en verwonderd dat ouders ze zo goedgelovig ondertekenen en kun kinderen overleveren aan een ijskoud commercieel circus.” () “Gepleegde strafbare feiten zijn voor slachtoffers vaak moeilijk te melden. NDA’s dwingen stilte van ‘getuigen’ af.”


Mathilde Santing denkt dat de waarheid binnen niet al te lange tijd boven water zal komen. “Wacht maar af. Het misbruik komt allemaal boven water. In Hollywood, in de Katholieke kerk, danswereld, conservatoria, toneel- en kleinkunst-opleidingen, turnsters en een Chinese tennisster is zoek na onthulling. Het is bij de wilde spinnen af.”

Mathilde denkt dat Marco probeert te schikken met zijn vermeende slachtoffertjes. “Er zal geprobeerd worden om te schikken. Met een NDA. Dus radiostilte. Natuurlijk kan Borsato gechanteerd worden met een tape. Zeker als die al in verkeerde handen is.”

LEES OOK: Borsato komt met verklaring over betasten jonge meisje ‘op alle plekken die vrouwelijk en privé zijn’