Massa is Kassa-ster Peter Gillis: half miljoen euro boete voor illegale huisvesting 300 arbeidsmigranten.

0

Massa is Kassa-ster Peter Gillis is ongetwijfeld ‘foxwild’ nu hij dreigt een boete van een half miljoen euro te moeten betalen voor het voor de illegale huisvesting van driehonderd arbeidsmigranten op zijn vakantiepark Prinsenmeer in het Brabantse Asten. Als stok achter de deur is er nog een nieuwe boete van maximaal 2,5 miljoen.

Advocaat van Oostappen Marcel Senders vroeg gisteren bij de Raad van State, die zich over het geschil buigt, om de boetes van tafel te halen zo schrijft BN/DeStem. Maar dat is de gemeente is niet van plan. “We hebben ze tijd genoeg gegeven, maar ze gaan vrolijk door”, zei een woordvoerder bij de hoogste bestuursrechter van het land. Omdat Oostappen Groep niet schrikt van een geldstraf van een half miljoen euro, heeft Asten de nieuwe boete van 2.5 miljoen als stok achter de deur.


Peter Gillis wordt er foxwild van en meent dat er spelletjes gespeeld worden in het gemeentehuis. De hardwerkende ondernemer, zjn woorden, verdient meer medewerking verdient. “Die migranten zitten er al twintig tot vijfentwintig jaar. We zetten Asten op de kaart en onze gasten zorgen voor een spin-off van miljoenen in Asten. Ik vind het niet fijn hoe ze met ons omgaan.”

In 2016 werd er nog bijna een compromis bereikt tussen Asten en het vakantiepark, over de huisvesting van 384 arbeidsmigranten, maar omdat de Oostappen groep van Gillis geen nadere gegevens wilden laten zien over bijvoorbeeld over de brandveiligheid op het park werd de definitieve vergunningsprocedure niet afgerond. In 2019 werd een dwangsom opgelegd van 50.000 euro per week met een maximum van vijf ton. Tussen 1 december 2020 en 11 februari 2021 hebben Astense toezichthouders tien wekelijkse controles uitgevoerd, zo schrijft de krant. Daaruit bleek dat de overtreding van het bestemmingsplan niet is gestopt, aldus het gemeentebestuur.


Volgens de gemeente Asten heeft Oostappen een rekensommetje gemaakt en geconcludeerd dat het lucratiever is om te betalen en door te gaan met verhuur. “Reken maar uit: 100 euro per arbeidsmigrant per week en dat maal twintig weken.”

De Raad van State doet over ongeveer twee weken uitspraak.