Massa is Kassa-ster Gillis dreigt 400 arbeidsmigranten direct op straat te zetten als hij geen gelijk krijgt van rechter

0

Peter Gillis, de Massa is Kassa-ster, dreigt 400 arbeidsmigranten van de ene op de andere dag op straat te zetten als de rechter in zijn nadeel oordeelt en hij vanwege de illegale huisvesting van die arbeidsmigranten op zijn park Prinsenmeer in het Brabantse Asten een boete van een half miljoen euro moet betalen.

“Oostappen (de groep waar Gillis zijn vakantieparken in heeft onder gebracht, red) is niet langer bereid de spreekwoordelijke klappen in deze affaire op te vangen. Het kost bakken vol met geld.” De multimiljonair Gillis wacht op een uitspraak van de Raad van State, de hoogste bestuursrechter van het land, over het illegaal huisvesten van die arbeidsmigranten op een afgesloten deel van Prinsenmeer. De gemeente legde een boete op van vijftig mille per week, met een maximum van een half miljoen euro.


Dat maximum is bereikt, maar Gillis stapte naar e rechter om de boete van tafel te krijgen. Gebeurt dat niet, dan zet hij de 400 mensen op straat, waarschuwt hij in een brief die hij ook aan lokale politici. “Ze gaan dan in auto’s slapen, in bussen of in het bos. Ze vertrekken echt niet zomaar en de gemeente Asten geeft er niets om. Zo ga je niet met mensen om. Als ik ongelijk krijg, dan zal ik onder protest betalen.”

Volgens Gillis levert het op straat zetten van die 400 arbeidsmigranten slechts nadelen op voor de gemeenten Asten. “Verstoring van de woon- en leefomgeving in de nabijheid. Werkgevers en inleners die mogelijk niet meer kunnen rekenen op hun ongestoorde inzet. En met het vertrek van arbeidsmigranten verdwijnt ook hun lokale besteding bij de lokale detailhandel en lokale dienstverleners, voor wie de bestedingen in deze tijd niet onbelangrijk zijn.”


bron: de geldelander