MASSA IS KASSA: PETER GILLIS wil best voor 40 euro per nacht 4000 Oekraïners (€160.000 per dag!) in zijn stacaravans huisvesten

0

Massa is Kassa! En dat weet Peter Gillis, bekend van de SBS6-serie Massa is Kassa, als geen ander. Hij heeft dan ook vierduizend bedden in de aanbieding voor Oekraïense vluchtelingen. Met een door het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers betaalde dagvergoeding van 40 euro per vluchteling zouden die 4000 vluchtelingen Gillis 160.000 per dag opleveren!

Peter Gillis doet zijn plannen voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen uit de doeken in gesprek met het Brabants Dagblad. Zo zegt hij onmiddellijk zeshonderd vluchtelingen te kunnen herbergen op zijn vakantiepark Prinsenmeer, dat nu leegstaat.


Gillis heeft dan ook al contact gezocht met de gemeente Asten, waar park Prinsenmeer ligt, en het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) en het ministerie van Binnenlandse Zaken om zijn hulp aan te bieden. Hij wacht nog op antwoord.

‘Ik heb een paar jaar geleden een keer een ronde met het COA gemaakt over mijn parken, dus ze weten wat ik kan. Ik kan morgen vierduizend bedden leveren. We kunnen snel handelen’, beklemtoont Gillis in de krant. Het COA laat aan het Brabants Dagblad weten dat Gillis zich moet melden bij de Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost. ‘Wij gaan over asielzoekers, vluchtelingen uit de Oekraïne zijn een taak voor de overheid’, aldus de woordvoerder van het COA.


De veiligheidsregio laat aan het Brabants Dagblad weten dat zij nog bezig is met inventariseren van mogelijke plekken voor Oekraïense vluchtelingen. weet Gillis zijn 4000 aangeboden bedden te vullen met Oekraïners dan verdient hij 4000 X 40 euro (de betaalde dagvergoeding) = 160.000 per dag.

Niet lullen, bedden vullen was het motto van Massa is Kassa-ster Peter Gillis al eerder als het om vluchtelingen gaat. Zo verhuurde hij eind 2021 750 bedden in zijn caravans op zijn park Parelstrand, ook wel de Vlaamse vakantiehel genoemd aan opvangorganisatie Fedasil – de Belgische evenknie van onze COA.  Opbrengst: 5 miljoen euro!

Het is zakenblad Quote dat achter de deal kwam die Gillis maakte schreef eind vorig jaar: “Voor de derde keer wordt een deel van Parelstrand, van Gillis’ Oostappen Groep, ingeruimd als opvang. De eerste tientallen asielzoekers, oorlogsslachtoffers en door ellende uit elkaar gerukte gezinnen, zijn al gearriveerd. Het is de voorhoede van een groep die aanzwelt tot zo’n 750 vluchtelingen, die tot eind 2022 blijven, aldus een persbericht van Fedasil – de Belgische evenknie van onze COA.”

Volgens Quote had Gillis op Parelstrand al weer een paar dozijn arbeidsmigranten in tochtige hutten gezet en daar komen nu dus die asielzoekers bij. Wat dat allemaal oplevert weet Quote ook. “We pakten onze casio’s en keerden een bierviltje om. Op basis van een geschatte €18,- per asielzoeker, per nacht, stiftten we zo’n €5 miljoen op de vaalwitte achterkant.”

Geld waar Gillis niets voor hoeft te doen dan verhuren van zijn stacaravans, want de organisatie Fedasil regelt alles ter plekke. Dat de vluchtelingen op Parelstrand worden gevestigd is bijzonder, want de laatste keer dat dat gebeurde moesten ze van de gemeente Lommel gedwongen vertrekken.