Massa is Kassa-Nicol is kritiek zat: “Ik ben geen bitch maar een lief persoon’

0

Massa is Kassa Nicol is het zat dat zij wordt afgeschilderd als een bitch en een verwend meisje. De vriendin van Peter Gillis, die niets liever lijkt dan te willen trouwen met haar miljonair, vindt zichzelf ‘een lief persoon’.

Dat vertelt Nicol Kremers in de nieuwe editie van Veronica Superguide, waar ze samen met Peter Gillis op de cover staat. Nicol kan zich, zo vertelt ze, niet vinden in de kritiek van de Massa is Kassa-kijker dat ze een verwende bitch is.


“Ik denk dat ik best kan zeggen dat ik een erg lief persoon ben. Ik sta klaar voor iedereen en denk met iedereen mee”, zegt de miljonairsvriendin. “Ik ben allesbehalve een bitch. Een vriendin van mij heeft zeven kinderen en moet rondkomen van een minimumloon. Alle kleren en het speelgoed dat mijn kinderen niet meer gebruiken, breng ik naar haar toe. Ik help graag.”

Nicol denkt dat de beeldvorming rond haar persoontje is ontstaan omdat de kijkers van Massa is Kassa vooral haar zakelijke kant zien. Ze erkent dat ze soms de ‘boze stiefmoeder’ is, zoals voice-over Frank Lammers wel zegt. “Dat komt vooral omdat er geld in het spel is, legt ze uit.


“Als mensen voor mij moeten werken en ik moet die uren ook afrekenen, dan ben ik best een kutwijf. En dat is wat de mensen vooral zien.” Gillis zelf is het met zijn Nicol eens. “De mensen thuis zien dat we een nieuwe auto kopen en Frank Lammers roept: ‘Zo, is die bolle ook weer een tonnetje lichter’. Dat is tv. Ja, en als je dan thuis zit te kijken en je hebt het niet breed, dan snap ik die reacties wel.”

Recent vertelde het duo in de VARA-gids dat ze geen aflevering missen van Massa is Kassa. “De eerste aflevering van het nieuwe seizoen keken we in onze camper aan het Gardameer in Italië. We waren er even samen tussenuit. Doet Nicolletje de schotel voor ontvangst omhoog.”

Peter en Nicol geven toe graag te kijken naar zichzelf. “We moeten altijd zó lachen om onszelf”, zegt Nicol. Samen met haar kids, de bewust buiten beeld blijven, gaan ze er goed voor zitten. “Maken we er een feestje van met chips, kaas, lolly’s, cola en een wijntje voor ons. Joggingpakjes en warme slofjes aan.”

Vriend Peter Gillis: “We zijn altijd al fan geweest van realityseries, het kijkt zo makkelijk weg. Je hoeft niet gefocust te zijn en kunt makkelijk iets tussendoor doen. Chateau Meiland, De Bauers: bestemming onbekend, Bij ons op het kamp, dat zijn programma’s in begrijpelijke taal. Ingewikkelde televisie is voor mij niet weggelegd. En die oeverloze praatprogramma’s ook niet.”