Martijn Koning over Martien Meiland: ‘Ik vind het een soort papegaai gekruist met een Velociraptor

0

Dat de biografie van Martien Meiland een bestseller is daar begrijpt cabaretier Martijn Koning helemaal niets van. ‘Waarom zoveel mensen het willen lezen, begrijp ik net zomin als waarom men gebruikt wc-papier van Kim Kardashian wil hebben.’ Ook noemt Martijn Martien een ‘een soort papegaai gekruist met een Velociraptor’.

Marijn Koning geeft zijn mening over Martien in de rubriek Wie denkt… van Nieuwe Revu. Dat er van martiens pas verschenen biografie al 170.000 gedrukt verbaast Jochem dan ook hooglijk. ‘Bij mijn bol.com-account heb ik ooit per ongeluk “Martien” ingevuld en dat krijg ik nu nog steeds te zien als ik wat bestel. Martien Meiland vind ik een soort papegaai gekruist met een Velociraptor. De handjes van die lopende dino, dat zijn net de wapperende handjes van Meiland. Die man is wel heel eigen, heel authentiek. Sommige dingen zal hij wat overdrijven, maar volgens mij is hij verder wel redelijk echt. Ik vind hem een interessante gast’


‘Dat zijn biografie zo goed loopt, baart me wel zorgen: het gaat niet goed met de literatuur in Nederland, haha. Waarom zoveel mensen het willen lezen, begrijp ik net zomin als waarom men gebruikt wc-papier van Kim Kardashian wil hebben. Ikzelf zou het in elk geval níet lezen. Chateau Meiland heb ik niet gekeken; de beslommeringen in zo’n kasteel boeien me weinig.’

Ook Caroline van Eeden, voormalige huisvriendin van Martien komt in de rubriek aan het woord. Zij zegt: ‘Als het over Martien Meiland gaat, stoppen we dit gesprek gelijk. Zonde van mijn energie. Het is moeilijk om respectvol te zwijgen als je hoort en leest wat er allemaal gezegd wordt. Dit gaat over mij persoonlijk en raakt mij dan ook, er zijn altijd twee kanten van het verhaal. Ik kies ervoor om dit privé te houden en respectvol te blijven. Dat is mijn keuze en hier blijf ik bij. Ik wens de familie Meiland alle goeds toe, ik richt me op de toekomst.’