MARTIEN zou nog wel een vierde keer met ERICA willen trouwen (maar was derde huwelijk al niet onwettig?)

0

Martien Meiland en zijn Erica zijn dan misschien geen romantisch koppel meer, de twee zijn wel getrouwd met elkaar. Niet een keer, maar inmiddels zelfs drie keer. Martien zou – áls hij moest kiezen – nog best een vierde keer met Erica willen trouwen. Maar wat dat betreft helpt Erica hem snel uit de droom.

In de nieuwste aflevering van hun podcast Wat Goéééd beantwoorden de Noordwijkse sterren dilemma’s van luisteraars. Eén van de vragen die ze voor hun kiezen krijgen is: nog een keer met elkaar trouwen of liever dan toch met een nieuwe liefde?


“We hebben deze keer een vraag die we aan elkaar moeten stellen”, zo vertelt Erica. “We zijn natuurlijk drie keer min of meer getrouwd, want er zat natuurlijk ook een flitsscheiding bij, maar goed laten we zeggen ik ben drie keer getrouwd, zou je dan nog een vierde keer met mij trouwen of zou je dan liever met een nieuwe liefde trouwen?” zo vraagt ze Martien.

“Oh wat een dilemma!”, roept Martien uit uit. “Ja weet je, dan moet je eerst iemand vinden. Nee dan vind ik het toch gezelliger voor de hele familie dat we dan nog een keer trouwen. En dan ook helemaal uitpakken.” Erica helpt hem echter meteen uit zijn droom. “Maar wist je dat dat helemaal niet mag? Je mag wel onbeperkt trouwen, maar niet in Nederland. Je mag niet vaker dan drie keer met dezelfde persoon trouwen. Sterker nog, een derde huwelijk is zelfs verboden.”


Martien werd er onrustig van: ‘Ik schrik er helemaal van meteen.’ Erica: ‘Laat de fiscus er maar niet van horen! Fiscaal heeft het toch ook allemaal invloed?’ Levenspartners en wijn-maatjes Martien en Erica Meiland trouwden begin vorig jaar voor de derde keer. Niet zozeer uit liefde, maar om fiscale redenen. “Als een van ons overlijdt en we zijn niet gehuwd, krijgt de ander een vette belastingaanslag”, vertelde Martien in een interview met het Belgische blad Dag Allemaal. Mocht Martien of Erica overlijden, moet de ander als ze niet gehuwd waren zestig procent belasting betalen over de erfenis. Omdat ze nog een keer in het huwelijksbootje stapten hoeft dat tot een bedrag van 650.000 euro niet!

In hun podcast vertellen de Meilandjes ook het helemaal niet raar te vinden dat zij wel kans maken op de Gouden Televizier-Ring en Vandaag Inside en De Avondshow met Arjen Lubach niet. Hun programma Chateau Bijstand is totaal anders dan Chateau Meiland, zo benadrukken Martien Meiland en Erica Renkema.

“Bij VI hadden ze zoiets van: waarom mag Chateau Bijstand wel meedoen? Ja, dan denk ik bij mezelf: moet je luisteren, dat was een spin-off van Effe Geen Cent Te Makken en niet van Chateau Meiland”, aldus Martien. Erica sloot zich bij Martien aan. “Nee, daar heeft het vrijwel niets mee te maken. Alleen wij zijn hetzelfde, maar verder niet.”

Televizier stelde vorige week al dat de Meilandjes wel opnieuw de Televizier-Ring kunnen winnen ondanks dat de familie de publieksprijs in 2019 won. Voor Vandaag Inside en Lubach gelden andere regels omdat die programma’s volgens Televizier te veel lijken op respectievelijk Voetbal International en Zondag met Lubach, de winnaars van 2011 en 2017.

De redactie heeft geoordeeld dat Chateau Bijstand geen spin-off is van Chateau Meiland, maar een spin-off van Effe Geen Cent Te Makken. Dat format heeft nog geen Gouden Televizier-Ring gewonnen, en kan dus meedoen aan de verkiezing”, liet een woordvoerder destijds weten. Eerder deze maand werd bekend dat Chateau Bijstand zich heeft gekwalificeerd voor de longlist, de 25 programma’s waaruit later dit jaar de drie genomineerden worden gekozen. De Meilandjes hebben wel weer zin om de Ring te winnen. “Het kan nog alle kanten op,” zo stelt Erica. “Hopelijk gaan de fans stemmen, dat zou leuk zijn.”