Martien Meiland laat Boulevard-verslaggever bij zijn nieuwe huis uren in brandende zon staan: ‘Geen zin in jou!’

0

De terugkeer van de Meilandjes naar Nederland, ze kochten in het Gelders Hengelo een woonboerderij waarin ze afgelopen weekend hun intrek namen, heeft de slepende ruzie tussen Martien Meiland en RTL Boulevard direct doen oplaaien. Vorige zomer waagde Martien het twee keer te weigeren Boulevard te woord te staan. Toen RTL Boulevard-reporter Aran Bade zich onaangekondigd bij de Hengelose woonboerderij meldde liet een woedende Martien de verslaggever dan ook urenlang buiten, in de snikhete zon, staan. ‘geen zin jou,’ kreeg de Boulevard-verslaggever te horen.

Misschien ook niet zo handig… Pas als Aran Bode zich bij het hek van de nieuwe Meiland-boerderij in Hengelo meldt belt hij Martien om te vragen of de heer des huizes even naar buiten wil komen voor een goed gesprekje. Helaas… Martien voelt zich overvallen, wordt woedend en verbreekt de verbinding en laat Bode vervolgens urenlang buiten in de snikhete zon staan.


Dat vond Bode niet echt leuk meldde Boulevard-collega Rob Goossens in het programma. “Aran ging spontaan op de koffie en het was voor de familie Meiland iets te spontaan, want toen hij daar stond, gooide Martien meteen de hoorn op de haak. Hij had daar helemaal geen zin in.”

Het leidde ertoe dat Aran urenlang moest wachten in de snikhete zon voor wat quotes van de Meilandjes. “Vervolgens heeft Aran daar nog uren staan wachten en in de tussentijd nog een boos belletje van de manager gekregen.” Pas na uren wachten bij het hek van de woonboerij kwam dochter Maxime even naar het hek om Boulevard-verslaggever Bode kort te woord te staan.


Volgens Goossens hebben de Meilandjes zich, terug in ons land, koninkljke kapsones gekregen. “Het is echt een verschil van dag en nacht met Frankrijk, waar je gewoon naar binnen kon lopen. Het is nu een soort van Villa Eikenhorst geworden met een gigantisch hek eromheen en als ze je niet binnen willen, dan kom je er gewoon niet in.”

Goossens vergat voor het gemak maar even dat diezelfde Arjan Bode in Frankrijk ook al het deksel op zij neus kreeg toen hij zich onverwacht bij het Franse chateau van de familie meldde. Ook toen weigerde Martien de verslaggever te woord te staan en kreeg de familie straf van Boulevard. het programma probeerde toen een rel te ontketenen over het drankgebruik, wijnen, wijnen, wijnen, van de familie.

Met de eventuele sterallures van de familie lijkt het overigens wel mee te vallen. Een rondgang van het AD door het Gelderse Hengelo leerde de krant dat de familie goed benaderbaar is. ‘Ze zijn hier eind vorige week nog wezen eten,’ vertelt Damian Rondeel, die bij eetcafé Jansen en Jansen werkt. ‘Dat was erg leuk. Ze waren heel relaxed en het leek alsof ze hier al jaren wonen.’ Ongestoord eten was er niet bij voor de Meilandjes, zegt Damian. ‘De zaak zat vol en ze werden natuurlijk meteen herkend. Mensen wilden met ze op de foto en een praatje maken. Daar maakten ze geen punt van. Ze maakten tijd voor iedereen en hadden absoluut geen kapsones.’

En een medewerkster van de plaatselijke Gall & Gall zegt: ‘Ze zijn hier al gesignaleerd. Ik heb ze zelf nog niet gesproken, maar hoorde van andere mensen dat ze heel toegankelijk zijn. Die hadden ze aangesproken in de supermarkt en dat waren volgens hen hele leuke gesprekjes.’

ZIE OOK: BINNENKIJKEN – Meilandjes zijn verhuisd naar DEZE woonboerderij in het Gelders Hengelo