Martien Meiland: ‘Ik heb geen fijne jeugd gehad’ (en Patty Brard wenst hem betere manager toe…)

0

Martien Meiland heeft geen fijne jeugd heeft gehad. Zijn vader dronk te veel en zijn moeder overleed toen hij negentien was. “Ze had darmkanker en moest verzorgd worden. Dat deed je gewoon. En ik ben ook blij dat ik het heb kunnen doen.” En dan is er nog Patty Brard die Martien een betere manager toe wenst.

Op een door hel zelf uitgekozen vraag in de show ‘Hoge Bomen’ van eroen van der Boom wat de beste beslissing in zijn leven is geweest, hoeft Martien gisterenavond niet lang na te denken. “Terugkomen bij Eer. Ja, dat komt dan meteen in me op. Ik ken haar al zo lang we kunnen lezen en schrijven met elkaar. Ik ben zo fijn en happy met haar. Ze houdt me in het gareel. En we hebben bijna altijd dezelfde ideeën, dat is heel fijn.”
Het stel heeft overigens wel een afspraak gemaakt. “Mocht Erica een leuke man tegenkomen, of ik een leuke man tegenkomen, dan kan dat.”


Volgens Patty Bard heeft Meiland heeft overigens een goede manager nodig schrijft ze in haar recent verschenen biografie. “Mijn eerste advies aan mensen als Martien, mensen die op slag beroemd worden, zou zijn: neem een manager. En nog belangrijker: neem een goede manager, zelfs als-ie veel kost. Die kan je voor veel misstappen behoeden“. Als voorbeeld noemt Brard dat Meiland vorig jaar heeft meegedaan aan Ranking the Stars. “Hartstikke leuk, ik heb het zelf een eeuwigheid gedaan, maar dat programma past helemaal niet bij hem. Een manager had hem dat kunnen vertellen.”

ze schrijft ook nog: “En diezelfde manager had hem, als hij dan toch eigenwijs was, in elk geval nog voor het juiste bedrag kunnen laten gaan. Nu staat hij er waarschijnlijk gratis, of bijna gratis. Omdat Paul de Leeuw zo handig is geweest om zelf even te bellen. Vanaf zijn vakantieadres nog wel. Nou, nou…”