Martien Meiland en familie stoppen met Chateau Meiland

0

Martien Meiland en zijn familie stoppen voorlopig met de realitysoap Chateau Meiland. Een nieuwe serie Chateau Meiland zou vooral een herhaling van zetten dus is besloten om de realityshow stop te zetten. De Meilandjes verdwijnen niet van de buis: Ze nemen Effe Geen Cent Te Makken over van de Roelvinkjes.

Het nieuws over het tijdelijk stoppen van Chateau Meiland komt van Evert Santegoeds die het wereldkundig maakte in Shownieuws. Op dit moment zijn de Meilandjes in Tenerife. “Het is daar 22 graden, heerlijk weer en er zijn geen camera’s mee en dat heeft er alles mee te maken dat de serie even gestopt is”, aldus de showkenner. In haar biografie hintte Erica ook al op stoppen.


Het net afgelopen, zesde, seizoen van chateau Meiland scoorde ook minder dan het voorgaande. Er leek Meiland moeheid te zijn. Ook al omdat opnieuw de verhuizingen van de familie de rode draad waren. Keert Chateau Meiland terug dan zal het zeker niet in de frequentie van twee keer week zijn.

Vorige week, te gast bij Omroep Max in Tijd voor MAX hintte Martien ok al op minder Chateau Meiland op tv. “We gaan, als het doorgaat, het zevende seizoen in. Maar ik hoop niet dat we dan ook nog weer én op de maandag én op de donderdag te zien zijn. Waarom niet gewoon alleen op de maandag? Dan houd je het ook leuk, vind ik.”


Tot die terugkeer krijgt de familie, die bij SBS onder contract staat, een nieuw programma volgens Santegoeds. “Ik begrijp dat er voor volgend jaar iets heel anders aan zit te komen. Weet je nog de Frogertjes met Effe Geen Cent Te Makken? Dat hebben de Roelvinkjes ook gedaan en ik heb begrepen dat de Meilandjes dat nu gaan doen volgend jaar. “Dus even een ander format en even iets anders tussendoor. En wéér een ander huis! Maar dat gaat hen heel makkelijk af. Ik denk dat het een leuk format kan worden.”

Effe Geen Cent Te Makken begon in 2008 op RTL 4 met de familie van René Froger. Die zender bracht in 2013 ook nog een versie met Gerard Joling en Gordon. Het Talpa-format verhuisde in 2018 naar SBS 6, waar de Roelvinkjes het programma nieuw leven hebben ingeblazen. Nu zou het dus de beurt zijn aan de Meilandjes.

In haar biografie hintte Erica Meiland ook al op stoppen van Chateau Meiland.  “Zodra we onder de miljoen kijkers blijven, zijn we op ons retour. Dan moeten we gewoon kappen en wat anders gaan doen. Zo deden we dat vroeger ook met de bedrijven. Als we de omzet zagen dalen, dan wilden we wat anders gaan doen. Wij worden wel gezien als heel erg ondernemend en dat zijn we ook wel, maar we zijn geen vechters. Als de omzet naar beneden gaat, zeggen we niet: “Wat gaan we eraan doen om ‘m weer omhoog te krijgen?” Nee, dan verkopen we de boel en gaan we wat anders doen. Maar er kan met betrekking tot de serie ook hier iets gebeuren, dat weet je nooit. Als er iemand overlijdt ofzo. Of als iemand van ons zegt: “Ik heb er geen zin meer in.” Want dan is het natuurlijk opeens over. Dat kan zomaar gebeuren. Niet alles draait om geld hoor.”