‘Married at first sight’: 50.000 euro boete voor wie negatief over programma praat!

0

Jeroen Jansema wordt in in 2019 in ‘Married at first sight’ gekoppeld aan Antoine. Het huwelijk van de twee houdt geen stand, maar veertellen wat er echt gebeurde achter de schermen kon Jeroen niet vertellen. De MAFS-kandidaten en hun familie riskeren namelijk een boete van 50.000 euro als ze zich negatief uitlaten over het programma.

Voordat de opnames van start gaan, moest Jeroen Jansema een contract ondertekenen waarin ook een geheimhoudingsclausule stond, zo vertelt hij in Story. “Ook al mijn familieleden en vrienden die op het huwelijk zouden zijn moesten tekenen. Er stond in dat we twee jaar lang niets naar buiten mochten brengen en dat we niet op een negatieve manier over MAFS mochten praten. En dat op straffe van 50.000 euro. Dat leek me toen prima.”


Inmiddels zou hij onder een dergelijk contract geen ‘krabbel’ meer zetten. “Twee jaar lang je mond houden tegen de buitenwereld is zwaar. Eén van de andere deelnemers had destijds een interview aan een tijdschrift gegeven en daar was hij op aangesproken. Er zou een boete volgen. Ik weet niet of diegene dat echt heeft moeten betalen, maar je zorgt er daarna wel voor dat je je mond houdt.”

Die twee jaar zijn voor Jeroen inmiddels voorbij en hij mag dus weer vrijuit praten over zijn deelname aan MAFS. “Met alles wat ik nu weet, zou ik niet meer meedoen aan MAFS. Het was heel zwaar”, zo  concludeert Jeroen die werd gekoppeld aan Antoine, maar dat werd geen succesverhaal. “We kwamen er al snel achter dat we te verschillend waren. En ook de afstand tussen onze woonplaatsen was niet ideaal. Hij woont in Brabant en omdat ik geen auto heb, was het best een onderneming om naar hem toe te gaan.


Wat Jeroen vervelend vond  was dat Carlo Boszhard deed alsof de breuk alleen aan mij lag. “Terwijl we tijdens de opnames er allebei over hadden gesproken dat het om diverse redenen niet werkte tussen ons.”