Marokkaanse kleuter Rayan (5) overleden (reddingswerkers halen zijn levenloos lichaampje uit put)

0

Marokkaanse reddingswerkers de 5-jarige Rayan zaterdagavond om 21.30 uur uit de waterput gehaald, maar de jongen is helaas overleden. Rayann was dinsdagavond in een waterput gevallen in zijn dorp Bab Berred, nabij de stad Tamorot.

De Marokkaanse autoriteiten hebben het overlijden van de vijfjarige jongen bevestigd. Zaterdagavond werd zijn lichaam na een dagenlange reddingsoperatie uit een 32-meter diepe put gehaald, nadat de jongen daar dinsdag was ingevallen. Stewards vormden een doorgang van de ingang van de tunnel die werd gegraven om de jongen te bereiken tot aan de ambulance die klaarstond.


In de laatste uren van de reddingsoperatie werd handmatig gegraven, uit vrees voor bodemerosie en rotsscheuren als gevolg van de graafwerkzaamheden. Vrijdagnacht stootten reddingswerkers op een rots, net voor ze het kind konden bereiken. Daardoor liep de operatie uren vertraging op.

De reddingswerkers hadden bovendien te kampen met het gebrek aan zuurstof op ruim 30 meter onder de grond waardoor het gevaar bestond dat ze bewusteloos zouden raken. Naarmate het langer duurde groeide de angst dat het te laat was voor de jongen. Toch hielden de reddingwerkers hoop. Reddingswerkers lieten eerder zuurstof en flesjes water de put in zakken, evenals een camera om de jongen te monitoren.


Volgens de Marokkaanse media heeft koning Mohammed VI in een telefoongesprek met de ouders van het overleden jongetje zijn medeleven betuigd.