MARK RUTTE gaat 26.475,59 euro per maand NETTO verdienen als NAVO-topman (+ gratis ambtswoning van 12 miljoen)

0

(Beeld: CP)

Mark Rutte verdient nu als minister-president € 189.210 bruto per jaar. Die iets meer dan een ton netto is een schijntje bij wat hij als beoogd Navo-topman gaat verdienen. Dit is namelijk 26.475,59 euro per maand NETTO! Voor Rutte is er ook een ambtswoning die getaxeerd wordt op 12 miljoen euro.  voor de NAVO-topman


De secretaris-generaal van de NAVO wordt voor een periode van vier jaar benoemd. Houdt Rutte het ook zo lang volhoudt, dan verdient hij over die periode een slordige 1.2 miljoen euro, zo berekende RTL Nieuws. Daarover hoeft geen belasting betaald te worden. 8 Procent van dat salaris gaat wel naar een pensioenpot. De NAVO zelf doet daar nog eens 12 procent van het maandloon bovenop.

Die ruim 300.000 euro is ongeveer drie keer zoveel als zijn salaris als premier. Dat is 189.210 bruto. Na aftrek van belastingen blijft er rond de ton over. Na zijn vertrek heeft Rutte ook nog recht op een vertrekbonus, van maximaal één jaarsalaris.


Ook is er een ambtswoning voor de NAVO-topman  gelegen aan een doodlopende zijstraat  van de mondaine Louizalaan in de Belgische hoofdstad. De zogeheten Bossquare in Brussel is een privaat deel van de Louizalaan (huisnummers 535-587). De afgesloten en doodlopende privéstraat, ook wel bekend als Miljardairssquare, ligt aan de ingang van het Terkamerenbos en is een van de duurste buurten van de Belgische hoofdstad.

Het monumentale pand, zo weet RTL Nieuws , werd in 2020 nog getaxeerd op 12 miljoen euro. Het onderhoud van het pand is ook voor rekening van de werkgever.