Mark Rutte (54) sluit krijgen kind niet uit: ‘Mijn vader was 58 toen ik werd geboren’

0

De ware zegt Mark Rutte op zijn 54ste nog niet tegengekomen te zijn, maar desondanks sluit hij het krijgen van kinderen nog niet uit. “Mijn vader was 57, 58 jaar toen ik werd geboren.”

Begin deze maand vertelde Mark Rutte in Libelle TV dat hij kerstdagen “met z’n tweeën in een huisje” in Drenthe doorbracht. “Allemaal volgens de coronaregels”, zie hij. maar wie die ’tweede’ was, wilde hij niet zeggen. het wakkerde direct speculaties aan dat er een liefde in het leven van Rutte zou zijn. Maar dat ontkrachtte de 54-jarige demissionair minister-president zaterdagavond in Shownieuws toen hem de vraag werd gesteld wie die tweede in het huis was. “Met familie. Ik kan alleen niet zeggen wie, want die familie van mij wurgt me als ik namen naar buiten breng.”


Begin deze maand vertelde Rutte in Libelle TV dat hij kerst heeft doorgebracht „met z’n tweeën in een huisje”. “Allemaal volgens de coronaregels”, vulde hij aan. Wie die mysterieuze ’tweede’ was, wilde hij op dat moment niet zeggen. En dus krijgt de 54-jarige demissionair minister-president in Shownieuws de vraag opnieuw voorgeschoteld. Met familie. Ik kan alleen niet zeggen wie, want die familie van mij wurgt me als ik namen naar buiten breng.”

Rutte vertelde ook ’ruimte’ te hebben voor een vrouw in zijn leven. “Dat zou er wel zijn. Nu is het heel heftig, deze weken. En ook door corona is het de afgelopen maanden vreselijk hard werken. Maar normaal gesproken maak ik ook afspraken met mijn vrienden en heb ik mijn hele privéleven eigenlijk laten lopen zoals het daarvoor ging. Ik ging weleens naar een Dance Valley of een rockconcert, en dat ben ik daarna ook blijven doen.”


Maar actief op zoek gaan naar een partner via, bijvoorbeeld, datingapps ziet rutte niet zitten. “Als het gebeurt, dan moet het toch iemand zijn die je op straat tegenkomt. Iemand waarvan je zegt: ’Ja, wij worden samen oud.’ Maar het is niet dat ik er krampachtig naar op zoek ben. Ik ben nu heel gelukkig, maar als het gebeurt, dan gebeurt het.”

En als het gebeurt dan sluit “Rutte zelfs kinderen niet uit. Daarbij spiegelt hij zich aan zijn vader. “Op dit moment heb ik ze nog niet, nee. Dat is niet iets wat ik nu mis. Maar wie weet gebeurt het. Mijn vader was 57, 58 jaar toen ik werd geboren, en dat betekent dus wel dat de kans aanwezig is dat je vrij jong je vader verliest. Ik was 21 toen hij overleed, en dat is wel iets wat je moet incalculeren. Dat jouw kinderen je minder lang zullen meemaken.”

Share.