MARISKA BAUER weet niet of ze ooit weer de oude wordt na herseninfarct (‘de bezige bij is er gewoon even niet meer’)

0

Mariska Bauer weet niet of ze ooit weer de oude wordt nadat ze eerder dit jaar werd getroffen door een herseninfarct. De vrouw van Frans Bauer werkt nog altijd hard aan haar herstel, maar het ‘heeft veel tijd nodig’, zo vertelt ze. “Ik ben vooral bezig met het leren accepteren dat ik dit heb gehad. Dat de oude Mariska, die altijd de bezige bij was, dat die er gewoon even niet meer is. En dat dat weer iets anders moet worden.”, zegt Mariska.

Mogelijk komt het met de tijd weer goed. “Mijn energie en mijn lijf en mijn hoofd… Als dat allemaal op de rit is, dan zal ik er heus wel weer zijn. Maar dat heeft een hoop tijd nodig. Het is ‘pas’ vijf maanden geleden,” zei Mariska Bauer vrijdag tegen Shownieuws.


Of ze ooit weer de oude wordt, weet de 46-jarige niet. “M’n energie, m’n lijf, m’n hoofd, als dat allemaal weer op de rit is zal ik er heus wel weer zijn, maar het heeft gewoon heel veel tijd nodig. Het is pas vijf maanden geleden hè”, vertelde ze op SBS6.

Aan Van der Boom vertelden Frans en Mariska in februari wat er op 4 januari, de dag van het herseninfarct gebeurde. Frans zei dat Mariska anders ging praten. “Ik merkte dat ze naar dronkenmansgelal ging.” Bauer begreep meteen dat het niet goed zat, maar Mariska dacht in eerste instantie dat ze iets verkeerds gedronken had.


Mariska vertelde bij Jeroen van der Boom ze dat ze het gevoel had dat haar hoofd soms vol met watten zit. “Alles wat ik doe is heel vermoeiend, maar ik ben er nog. Iedere stap die ik nu zet is een stap vooruit.”

In weekblad Prive vertelde Frans hoe bang hij was geweest zijn Maris te verliezen. “Toen dacht ik: waar moet dit heen. Je mag best weten dat ik enorm bang was voor wat zou komen. Ik was bang om mijn grote liefde kwijt te raken. (…) Zo zit je nog gezellig thuis en niet veel later ben je in het ziekenhuis op de afdeling Neurologie, wat niet een heel fijne plek is. Die onzekerheid was nog het ergste, dat ik niet wist hoe het zou aflopen.”