Mariska Bauer: ‘Bij mij is gewoon een deel van mijn hersenen dood’

0

Mariska Bauer is blij dat ze nog leeft, maar na haar herseninfarct voelt ze zich nog altijd alsof ze van binnen helemaal verrot is…  “Bij mij is gewoon een deel van mijn hersenen dood”, aldus Mariska.

Mariska Bauer (46), de vrouw van Frans, werd begin januari getroffen door een herseninfarct. Negen maanden later zegt ze tegen Boulevard: “Ik ben blij dat ik er gewoon nog ben en dat ik er zo ben natuurlijk. “Ik ben er nog niet. Alles is nog wel heel snel vermoeiend en heel snel is alles teveel.”


“Ik zeg weleens: van buiten gaat het allemaal goed, maar van binnen ben ik helemaal verrot”, vertelt de vrouw van Frans. “Maar weet je, dat is natuurlijk niet zo. Maar dat voelt soms wel zo.”

“Kijk, alles wat je ziet, alles wat je ruikt, alles wat je hoort, is een prikkel. En dat gaat allemaal door je hersenen heen. Bij mij is gewoon een deel van mijn hersenen dood”, aldus Mariska.


“Ik dacht echt, dit komt niet meer goed. Ik had een scheve mond en mijn arm deed het niet. Ik moest naar de wc ondersteund worden, want ik sleepte met mijn been. Je denkt echt: wat is dit? Alsof je in een slechte droom terecht bent gekomen, ofzo. Maar het gaat goed, ik voel me goed, ” aldus Mariaka.

Frans (48) en Mariska, die de afgelopen jaren vaak samen te zien waren in reisprogramma’s, trouwden in 2008 en hebben samen vier zonen, Christiaan, Frans jr., Jan en Lucas.