MARIAN MUDDER: ‘Als alcohol gezond zou zijn was ik elke dag lam: ik vind het geweldig’

0

(Beeld: CP)

Marian Mudder (65) is actrice, schrijver en therapeut. Ze speelde in Vrouwenvleugel, Baantjer en  GTST en heeft een constante in haar leven: ze is gek op alcohol. ‘Als alcohol gezond zou zijn was ik elke dag lam: ik vind het geweldig’


In Mezza, de zaterdagse bijlage bij het AD zegt Marian Mudder:  ‘Als bourgondiër ga ik me nog weleens te buiten aan chocola en kaaskroketten. Het is een wonder dat ik niet dik ben. Maar over het algemeen eet ik redelijk gezond. Mijn lijf vertelt me veel. Als ik veel suiker heb gegeten, kan ik wat somber zijn en heb ik weinig energie. Vet kan ik goed hebben. Het gaat vooral mis bij koolhydraten in combinatie met eiwitten: zwaar te verteren, dan stort ik in.”

Dan: “Alcohol? Een glas per week. Als alcohol gezond zou zijn was ik elke dag lam: ik vind het geweldig, maar ik verdraag het niet.’