Pagina titel ...

MARCO VAN BASTEN maakt verlies van bijna 10 miljoen in een dag bijna goed met verkoop huis

0


In 2001 verloor Marco van Basten in een dag 10 miljoen euro toen de aandelenkoersen instortten, maar dat verlies heeft hij nu twintig jaar later bijna helemaal goed gemaakt met de verkoop van zijn huis aan het Amsterdamse Vondelpark waar hij maar liefst 7.5 miljoen euro aan verdiende…

Zijn vroegere collega voetballer Youri Mulder was het die in de voetbaltalkshow rondo met het nieuws kwam dat Marco van Basten een klapper op de vastgoedmarkt heeft gemaakt. Hij en zijn vrouw Liesbeth hebben namelijk hun stadsvilla in Amsterdam, grenzend aan het Vondelpark, voor maar liefst van 13,8 miljoen euro weten te verkopen. Het stel kocht het optrekje in 2008 voor 6.250.000 euro en maakte bij de verkoop een winst van meer dan 7,5 miljoen euro.


die winst maakt een megaverlies uit 2001 bijna goed. Van Basten, die zijn miljoenen verdiende bij Ajax en AC Milan dacht zijn geld veilig te hebben belegd in aandelen, maar verloor 10 miljoen van zijn vermogen toen op 11 September 2001 twee vliegtuigen bet World Trade Centre in New York binnenvlogen en de aandelenkoersen pijlsnel daalden.

Marco vertelt over die zwarte dag toen hij zijn aandelen per minuut minder waard zag worden in zijn uit 2019 daterende biografie Basta. ‘Waarom bellen ze me niet? Ze weten toch ook dat ik bet nieuws volg? Ze moeten tocb op mijn geld passen? Het verstandig beleggen?’ Zijn vermogensbeheerder adviseerde te wachten op betere tijden, maar Marco verkocht alles.

Van zijn, omgerekend, bijna 23 miljoen euro was 10 miljoen euro in een dag verdampt. ‘Wie zegt dat er niet meer aanslagen komen? Nee, ik pak mijn verlies. En wel zo snel mogelijk. Redden wat er te redden valt. Met dat bedrag kan ik in ieder geval overleven. Met mijn gezin.’ Weg 10 miljoen euro. Een verlies dat nu, met de verkoop van zijn stadsvilla, weer bijna goed gemaakt is.