MARCO VAN BASTEN (57) verhuist met zijn Liesbeth naar seniorenflat (maar wel een van paar miljoen en met alles erop en eraan)

0

Marco van Basten mag dan pas 57 jaar zijn hij heeft nu al met zijn vrouw Liesbeth een seniorenflat in Amsterdam gekocht in het Valeriuscomplex. Valerius wordt een bijzonder project met ruime appartementen van 170 m² tot 400 m² en is exclusief voor bemiddelde kopers van 55 jaar en ouder, want de prijzen beginnen bij 3 miljoen. Maar geld is voor Marco, die recent zijn villa aan het Vondelpark verkocht voor net geen 14 miljoen, geen probleem.

Valerius wordt aangeprezen als een complex voor wie overal ter wereld kan wonen, maar zich in Amsterdam het meeste thuis voelt. Een gebouw dat zijn gelijke niet kent in Nederland. De uitzonderlijk ruime appartementen liggen rondom een prachtige siertuin. Hoogstaande lifestyleservices, alle vormen van hoogwaardige zorg en uitgebreide faciliteiten op het gebied van wellness ontbreken niet, want Valerius afficheert zich als zorgeloos wonen.


Dat de 57-jarige Van Basten met zijn Liesbeth met het oog op de toekomst kozen voor kopen van een appartement dat meer dan 3 miljoen kostte is dus verhuist met zijn Liesbeth niet verwonderlijk. het is een keuze luxe en comfort op latere leeftijd. Zo is er bijvoorbeeld in het Valerius-complex een conciërge aanwezig en zijn er een fysiotherapeut en een arts gevestigd. In de kelder is er ook zwembad met wellness-en fitnestruimte.

De miljoenen die Marco neertelde voor zijn seniorenflat waren overigens geen probleem, want hij heeft zijn villa aan het Amsterdamse Vondelpark recent verkocht voor net geen 14 miljoen. Zijn vroegere collega voetballer Youri Mulder was het die in de voetbaltalkshow Rondo met het nieuws kwam dat Marco van Basten een klapper op de vastgoedmarkt heeft gemaakt. Hij en zijn vrouw Liesbeth hebben namelijk hun stadsvilla in Amsterdam, grenzend aan het Vondelpark, voor maar liefst van 13,8 miljoen euro weten te verkopen. Het stel kocht het optrekje in 2008 voor 6.250.000 euro en maakte bij de verkoop een winst van meer dan 7,5 miljoen euro.


Die winst maakt een megaverlies uit 2001 bijna goed. Van Basten, die zijn miljoenen verdiende bij Ajax en AC Milan dacht zijn geld veilig te hebben belegd in aandelen, maar verloor 10 miljoen van zijn vermogen toen op 11 September 2001 twee vliegtuigen bet World Trade Centre in New York binnenvlogen en de aandelenkoersen pijlsnel daalden.

Marco vertelt over die zwarte dag toen hij zijn aandelen per minuut minder waard zag worden in zijn uit 2019 daterende biografie Basta. ‘Waarom bellen ze me niet? Ze weten toch ook dat ik bet nieuws volg? Ze moeten tocb op mijn geld passen? Het verstandig beleggen?’ Zijn vermogensbeheerder adviseerde te wachten op betere tijden, maar Marco verkocht alles.

Van zijn, omgerekend, bijna 23 miljoen euro was 10 miljoen euro in een dag verdampt. ‘Wie zegt dat er niet meer aanslagen komen? Nee, ik pak mijn verlies. En wel zo snel mogelijk. Redden wat er te redden valt. Met dat bedrag kan ik in ieder geval overleven. Met mijn gezin.’ Weg 10 miljoen euro. Een verlies dat nu, met de verkoop van zijn stadsvilla, weer bijna goed gemaakt is.