Marco tovert ‘Flappie’ van Youp om in coronahit: ‘Maar ik had m’n kapje toch opgedaan…’

0


“Het was kerstochtend 2020, ik weet het nog zo goed…” Zo begint het corona-kerstnummer van feestzanger Marco ten Kate. Het is een parodie op Flappie van Youp van ’t Hek en heet nu Kappie.

In het dagelijks leven is Marco ten Kate uit Wijhe, zo schrijft TVOost, conducteur bij de NS. Daar kwam hij ook op het idee voor Kappie. “Ik hoorde het eerste kerstnummer alweer langskomen. En toen begon ik al te denken, welke gaan we weer 136 keer horen? En toen moest ik aan Flappie denken. En toen dacht ik aan kappie in plaats van Flappie. En zo had ik ‘m eigenlijk heel snel in elkaar.”


Marco ten Kate

Letterlijk aan de keukentafel nam hij het nummer op. “Het is een beetje uit de hand gelopen. Ik heb ‘m aan de keukentafel ingezongen. Met de telefoon op de selfiestand.”


Marco heeft nog geen reactie gehad van Youp van ’t Hek? “Haha, nee, ik weet ook niet of hij al heeft gehoord. Geen idee hoe hij het vindt.” Naast zijn werk als conducteur, treedt Marco op als feestzanger onder de artiestennaam Max Strammer.

Youp van ‘t Hek neemt overigens 1 december het besluit of hij dit jaar wel of geen oudejaarsconference gaat spelen. I n de podcast van het programma Spijkers met Koppen zei hij: ,,Ik speel nu in de zalen waar het kan. Maar als ik toch denk dat ik de sfeer niet goed krijg, doordat de zaal maar voor de helft of een kwart gevuld kan zijn, dan neem ik 1 december het besluit of ik de voorstelling wel of niet op tv wil uitzenden.”

Het is dit jaar de tiende maal dat Van ‘t Hek de eindejaarsshow op de NPO verzorgt. Mocht het niet het geval zijn dan ziet Youp het wel zitten om het in 2021 alsnog echt zijn laatste oudejaarsconference te spelen.