Marco en Leontine: Tegen advies in op gezinsvakantie in covid hoogrisicogebied Turkije

0

Reis alleen naar Turkije als dat noodzakelijk is, is het advies van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Een advies dat aan dovenmansoren is gericht als het omMarco en Leontine Borsato gaat. Zij vertoeven deze zomer met de kinderen in Turkije. Marco en Leontine kozen voor de oranje covid-brandhaard Turkije om geen fans tegen het lijf te lopen. Dat zal lukken, want grote risorganisaties als Tui bieden deze zomer geen reizen naar Turkije aan vanwege het besmettingsgevaar.

Vierden Marco en Leontine toen zij nog getrouwd waren het liefst hun vakantie in Italië of Ibiza nu zij na de scheiding het opnieuw proberen is Turkije favoriet bij het stel. Volgens weekblad Story brengt het na hun scheiding herenigde koppel Marco en Leontine de zomer met hun kinderen Luca, Senna en Jada door in Turkije.


Het blad schrijft dat de Borsato’s voor Turkije hebben gekozen zodat ze in alle rust, zonder de toeristenmassa en andere Bekende Nederlanders, kunnen genieten van elkaar en hun gezin, want de staat in het teken van de gezinshereniging. ‘In Turkije kunnen ze in alle anonimiteit van elkaar genieten,’ aldus een bron tegen Story. ‘Het is twee jaar geleden dat ze voor het laatst als gezin op vakantie zijn geweest. Deze reis moet daarom heel speciaal voor hen zijn, en die willen ze zonder al te veel pottenkijkers beleven.’

veel pottenkijkers zullen er niet zijn in Turkije. Zo biedt reisconcern TUI deze zomer geen reizen aan naar Turkije. Het reisadvies voor dat land staat nog altijd op oranje en TUI verwacht niet dat dit snel anders zal worden. Met oranje adviseert de overheid alleen naar het gebied af te reizen als dat strikt noodzakelijk is. Om die reden is Turkije tot en met augustus van de lijst met bestemmingen gehaald.


Bij een oranje reisadvies, zoals dat voor Turkije geldt, moeten de Borsato’s voor vertrek terug naar Nederland zich laten testen en krijgen ze het dringende advies om bij terugkomst in ons land tien dagen in thuisquarantaine te gaan.