Marco Borsato over na de breuk met Leontine: ‘Maandenlang op bed, met een kopje thee dat mijn moeder me kwam brengen…’

0

Ja, hij had een affaire met Iris Hond. Nee, hij had geen buitenechtelijke relatie met Maan. En ja, Marco Borsato betaalt een hoge prijs voor avonturen welke zich afspeelden buiten de echtelijke villa in ’t Gooi, die hij toen nog deelde met ’droomvrouw’ en ’liefde van zijn leven’ Leontine. 

“Marco Borsato opent vandaag zijn hart op de pagina Privé in De Telegraaf. Aan Evert Santegoeds vertelt hij over het afgelopen jaar waarin hij voor Nederland van de radar verdween na zijn scheiding van Leontine. Een relatiebreuk die er zou zijn gekomen nadat Marco vreemdging. “Het jokken erover heeft meer schade aangericht dan het feit op zichzelf. Het heeft de relatie vergiftigd, op den duur. Wij gaan allebei anders om met stress en problemen. En als je dan ziet waar we doorheen zijn moeten gaan, de teleurstellingen die we hebben moeten verwerken…’’


“,Ik ben iemand die naar voren vlucht, zijn mouwen opstroopt en gaat vechten. En zij heeft de neiging zich te sluiten. Maar de jaren met haar zijn de mooiste van mijn leven geweest. De mooiste. Ik heb in mijn hele leven nooit een meer bijzondere vrouw meegemaakt dan Leontine.’’

Volgens Marco was het niet zijn buitenechtelijke affaire, maar het jokken daarover die maakte dat zijn huwelijk op de klippen liep. “Ja, maar de verleiding, daar sta ik al mijn hele leven aan bloot. Daar had ik een mechanisme voor. Maar als je breekt en erover gaat jokken, dan importeer je iets… Dan introduceer je een leugen in je relatie. Dat ettert en dat heeft zich gewroken. Het heeft nu een vol jaar geduurd eer ik mezelf een beetje kan vergeven wat er gebeurd is. Daarom, die zwarte periode… Ik ben een rasoptimist. Ik haal kracht uit elk lichtstraaltje, ben blij als ik ’s morgens de zon zie opkomen. En ik heb er zo diep doorheen gezeten. Maandenlang op bed, met een kopje thee dat mijn moeder me kwam brengen…’’


In het vraagesprek bevestig Borsato dat hij een relatie met Iris Hond heeft gehad tijdens zijn huwelijk met Leontine, maar ontkent een relatie met Maan. “Kijk, Tien gaat op een andere manier met stress om en daardoor spreek je elkaars taal soms even niet. En dat ’even niet spreken’ wordt steeds langer. In dat ’standje overleven’ maak je soms primaire keuzes die je onder andere omstandigheden, met je volle verstand, niet zou maken. Maar ik was aan het overleven, zoals zij dat op haar manier deed. We hadden dingen van elkaar nodig die niet beantwoord werden. Mechanismes die we nu inmiddels wel van elkaar begrijpen, alleen, er ontstaan dan scheuren. Wij kunnen dat niet op ons gemak uitwerken omdat de media daar bovenop duiken. Iris Hond HOND is daar op zich wel een voorbeeld van, omdat we dat met elkaar hadden besproken en het niet zo’n issue meer was. Die energie van buiten wordt dan heel groot. Er kwamen zoveel verhalen los en ik reageer eigenlijk nooit op geruchten: daar worden ze alleen maar groter door. Maan, zoveel namen, het is gewoon niet wáár. Die heb ik met respect gecoacht als een van de grote successen van The Voice. Ik wil het er ook niet meer over hebben. Ik doe dit interview en dat met Linda, en daarna wil ik het er ook niet meer over hebben. Dan begint mijn nieuwe leven.’

Borsato maakte een single. EEN MOMENT, over wat hem allemaal overkwam in het afgelopen jaar.