MARCO BORSATO laat voor het eerst in maanden van zich horen

0

Marco Borsato mag dan al maanden niets van zich laten horen na de beschuldigingen van seksueel wangedrag nu zijn zoon Luca zijn eerste single heeft uitgebracht laat de zanger toch even van zich horen.

Marco Borsato ligt al meer dan een half jaar onder vuur wegens vermeend grensoverschrijdend seksueel gedrag bij kandidaten van The Voice kids en een aangifte van een vrouw die beweert op haar vijftiende onzedelijk betast te zijn door de zanger. Sinds die beschuldigingen laat Borsato op sociale media niet meer van zich horen. Maar gisteren was hij even terug: Marco deelde deelt een link naar Private Party, de eerste single van zijn zoon Luca.


Ook Luca’s moeder, Leontine Ruiters, de moeder van Luca, maakte zelfs en bericht over het uitkomen van Private Party. Leontine vindt het nummer, zo schrijft ze op Instagram, ‘een boodschap van hoop, geruststelling, dat het oké is om kwetsbaar te zijn en dat het goed is om de tijd te nemen, om stil te staan en keuzes te maken die goed en kloppend zijn’.

‘Dit raakt mij ontzettend omdat ik hier veel in herken en dat onze zoon hier over zingt en zich kwetsbaar durft op te stellen emotioneert me enorm. Jouw naam Luca, betekent ‘licht’ en jij mag nu je eigen plek in ‘t licht opzoeken’.


De 23-jarige Luca Borsato brcht zijn single in eigen beheer uit, omdat deals met platenmaatschappijen niet rond kwamen door de situatie rond zijn vader. Luca Borsato liet in een verklaring weten voor zichzelf te kiezen en voor zijn eigen muziekcarrière.

‘Waar ik mij er zeker bewust van ben dat het hebben van een bekende naam een privilege kan zijn, heb ik de afgelopen jaren ervaren wat de gevolgen zijn wanneer het roer omslaat’, zegt hij in het statement. ‘Samenwerkingen omtrent mijn muziek kwamen stil te liggen en vielen uiteen. Zowel haatcomments als doodsbedreigingen zijn mij vandaag de dag niet meer vreemd. En hoe graag ik mijzelf ook zou willen losbreken van iets waar ik los van sta, lijkt hier geen mogelijkheid toe.’