‘Marc Overmars stuurde dickpics naar Ajax-medewerkster’

0

Voormalig Ajaxdirecteur Marc Overmars zou ‘stalkingachtig’ gedrag hebben vertoond jegens een vrouwelijke medewerker van de club en haar berichten hebben gestuurd met onder meer dickpics, foto’s van zijn geslachtsdeel. Vooralsnog zou er geen aangifte zijn gedaan tegen Overmars.

Dit bevestigen ingewijden aan de Amsterdamse krant het Parool. Overmars wil niet reageren op de beschuldiging, laat hij via een woordvoerder van Ajax weten.


Het grensoverschrijdend gedrag zou aan de oppervlakte zijn gekomen, zo schrijft de krant,  nadat algemeen directeur Edwin van der Sar op 25 januari een e-mail rondstuurde aan het Ajaxpersoneel. Daarin attendeerde hij alle werknemers op de aanwezigheid van twee ‘vertrouwenscontactpersonen’ waar ze terechtkunnen met klachten over veiligheid op de werkvloer.

Die e-mail kwam na de onthullingen over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij het RTL-programma The Voice of Holland.


Zondagavond, kort voor middernacht, maakte Ajax met een persbericht op de eigen website Overmars’ vertrek bekend, met als reden ‘het gedurende een langere periode versturen van grensoverschrijdende berichten aan meerdere vrouwelijke collega’s’.

Overmars bood in hetzelfde bericht zijn excuses aan: “Ik schaam me kapot. Vorige week werd ik geconfronteerd met meldingen over mijn gedrag. En hoe dit op anderen is overgekomen. Helaas realiseerde ik me niet goed dat ik hiermee grenzen heb overschreden, maar dat werd me deze dagen wel duidelijk. Daardoor voelde ik opeens een enorme druk.”

De ex-directeur van Ajax is getrouwd met voormalig Miss Nederland, Chantal van Woensel. Het stel heeft twee zonen.