Marc de Hond kocht week voor zijn dood voor zijn gezin nog deze villa van bijna 1.5 miljoen

0

Foto: fransvanzijst.nl/inzet funda

Theatermaker, ondernemer en rolstoelbasketballer Marc de Hond blies op 3 juni in het bijzijn van zijn naasten zijn laatste adem uit, maar slechts zeven dagen voor zijn overlijden kocht hij nog voor bijna 1,5 miljoen euro een villa in het Zuid-Hollandse Oegstgeest. Op deze plek kan zijn gezin, Weduwe Remona (34), dochter Livia Jasmen (3) en zoon James Harry Lion (1), een nieuwe toekomst opbouwen.


De oud-zakenman bleek bij de deal het onderhandelen nog niet verleerd, want van de oorspronkelijke vraagprijs wist hij namelijk nog 70.000 euro af te dingen. Het pand telt acht kamers, twee badkamers, drie wc’s, een royale afgesloten tuin op het zuiden, een grote garage en een ruime oprit waar meerdere auto’s kunnen worden geparkeerd.
‘Remona wilde dichter bij haar familie gaan wonen als ik er niet meer ben,’ aldus Marc in zijn afscheidsinterview in De Volkskrant over de opmerkelijke aankoop vlak voor zijn overlijden. ‘Ik had nog aardig wat geld staan, dankzij de schadevergoeding die ik destijds kreeg vanwege de medische misser en mijn verkochte internetbedrijf. Daarna heb ik met spreekbeurten ook belachelijk veel geld verdiend. Remona is bang dat mensen zullen denken: ‘Is ie net dood, gaat zij meteen het geld uitgeven.’ Dat is dus niet zo.’
Met de nieuwe villa komt Remona’s vastgoedportefeuille namelijk op een respectabel aantal van twintig panden te staan, zo schrijft weekblad Privé. Naast het aangeschafte pand in Oestgeest en het huis in Badhoevedorp, dat zij vier jaar geleden nog voor € 537.500,- samen aanschaften, bezit de in Dordrecht geboren oud-atlete in Rotterdam en omgeving nog veel meer ‘geld in stenen’. Remona, telg uit een niet onbemiddelde familie, kocht haar eerste drie panden al op negentienjarige leeftijd.

Marc en Remona deelden de passie voor het zakendoen en het opbouwen van een gezin met elkaar. Remona troost zich met de gedachte dat Marc zich al jaren geleden schikte in zijn lot. In gesprek met documentairemaker Max Moszkowicz (41) zei hij daar ooit over: ‘Ik heb sterk het gevoel dat er niets vanzelfsprekend is in het leven. Iedereen maakt in zijn of haar leven wel eens iets heel ergs mee. Ik kijk daarom heel erg naar wat ik wel kan, en niet naar wat ik niet kan. Ik ga me zeker niet afvragen waarom dit nu juist mij heeft moeten overkomen, omdat ik daarmee zeg dat ik het misschien iemand anders gegund had. Dat is natuurlijk niet zo.’

Ruim een half miljoen mensen, 557.000, hebben donderdagavond naar de documentaire van Nada van Nie over Marc de Hond gekeken. Tot de dood ons scheidt werd in het laatste anderhalf jaar van zijn leven opgenomen.


Marc had ook nog een wens over wat er na zijn dood moest gebeuren, namelijk dat zijn dagboek: Licht in de Tunnel, als boek in de boekwinkel zou komen te liggen. Die wens gaat vandaag in vervulling.