’Maradona’s arts Luque beschuldigd van onopzettelijke doodslag’

0

Maradona’s arts Luque wordt beschuldigd van onopzettelijke doodslag’. In het kader van de betrokkenheid van de arts bij de dood van de afgelopen woensdag overleden voetballer doorzocht de Argentijnse politie zondagochtend het huis en kantoor van Luque.

“Ik heb mijn best gedaan voor Diego tot de laatste minuut”, reageert Luque bij nieuwszender C5N. “Ik sta volledig ter beschikking van Justitie.” De arts was de afgelopen maanden verantwoordelijk voor de gezondheidstoestand van ’Pluisje’. Zo verwijderde hij begin november een bloedprop uit de hersenen van Maradona.


De huiszoeking bij de arts is onderdeel van het onderzoek naar eventuele ongeregeldheden bij het overlijden van Maradona en werd ingesteld nadat getuigen spraken over een ruzie tussen de oud-voetballer en Luque, tijdens het aanvankelijke herstel van de hersenoperatie.

De Argentijnse voetbalheld verbleef in een huis in een bewaakte woonwijk ten noorden van Buenos Aires. Daar stierf Maradona op 60-jarige leeftijd.


De advocaat van Diego Maradona haalde de dag na zijn dood uit naar het verplegend personeel dat Pluisje verzorgde. Hij zegt dat er fouten zijn gemaakt en eiste een onderzoek. “Vandaag is een dag van diepe pijn, verdriet en reflectie”, zo zei Matias Morla in een persbericht. “Ik voel in mijn hart het heengaan van een vriend die ik tot de laatste van zijn dagen eerde met mijn loyaliteit en gezelschap. Ik heb persoonlijk afscheid van hem genomen, hopelijk wordt de wake een intiem en vertrouwelijk moment.”

Maar er zijn fouten gebeurd, zegt hij. “Het is onverklaarbaar dat er gedurende twaalf uur niemand van het verzorgend personeel omkeek naar mijn vriend. En de ziekenwagen deed er meer dan een halfuur over om ter plaatse te komen, een CRIMINELE IDIOTIE. Dit kan ik niet zomaar laten passeren en ik zal er dan ook op toezien dat alles tot in de puntjes onderzocht zal worden. Zoals Diego me zei: ‘Jij bent mijn soldaat, handel zonder genade.’”