De foto’s die woede veroorzaken – Begrafenismedewerkers poseren grijnzend bij Diego Maradona’s lichaam in de kist

0

Drie uitvaartmedewerkers poseren naast de open kist van Diego Maradona. De twee foto’s die viraal zijn gegaan op sociale media in Argentinië laten zien hoe ene Diego Molina een duim omhoog steekt terwijl hij zijn andere hand op Maradona’s hoofd legt. De tweede foto toont twee mannen die naast de kist ​​met het gezicht van Maradona duidelijk zichtbaar. De jongste van de twee mannen deed ook zijn duim omhoog.

De manager van de Sepelios Pinier-uitvaartcentrum in Buenos Aires, Diego Picon, beweert dat de drie mannen ‘uitzendkrachten’ zijn en de foto’s namen voordat het lichaam van Maradona naar het Argentijnse presidentiële paleis Casa Rosada werd vervoerd.


Maradona’s advocaat, Matias Morla, heeft aangekondigd juridische stappen te ondernemen. ‘Om de nagedachtenis van mijn vriend te beschermen, zal ik niet rusten voordat ze gestraft worden voor zo’n gruweldaad’.

Duizenden emotionele fans stonden donderdag in de rij in Buenos Aires om de kist te zien, terwijl de politie moest ingrijpen toen er gevechten uitbraken, waarbij de politie traangas en rubberen kogels gebruikte om de menigte onder controle te houden.


Op de begraafplaats Bella Vista even buiten de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires werd donderdagavond (Nederlandse tijd) de besloten uitvaartplechtigheid van Diego Maradona gehouden. Argentijnse media meldden aanvankelijk dat de begrafenis mogelijk zou worden uitgesteld, omdat nog zoveel mensen een laatste groet wilden brengen aan Maradona. Maar de rouwstoet ging zoals gepland aan het begin van de avond koers richting de begraafplaats.

Maradona, die woensdag op zestigjarige leeftijd overleed aan de gevolgen van een hartstilstand, werd bijgezet in het familiegraf waar ook zijn ouders liggen. Bij de plechtigheid waren alleen familieleden en enkele vrienden van de legendarische oud-voetballer aanwezig.

De Argentijnse regering besloot woensdag drie dagen van nationale rouw af te kondigen. Maradona, die van 1976 tot 1997 als speler actief was, wordt door velen gezien als de beste voetballer aller tijden.