UPDATE – De zaak Manuela Kemp: Er was GEEN onzichtbare draad over fietspad gespannen

0

Beeld: Omroep Max

Manuela reed na de uitzending van het radioprogramma De MAX! in het Mediapark naar huis en werd geraakt door een draad die over een fietspad was gespannen. De MAX-presentatrice deed aangifte en kreeg van de politie te horen dat het om een veelpleger gaat die de Hilversumse fietspaden al langer teistert. Kemp was dusdanig gehavend dat zij maandagavond de presentatie van het het radioprogramma De MAX! niet kon doen. Dat was het verhaal, maar de vork blijkt anders in de steel te zitten.


“Het is niet verstandig voor haar om nu te presenteren”, aldus co-host Henkjan Smits maandagavond over de afwezigheid van Kemp in de stusi. “Zij heeft er veel last van gehad.” Kemp, voormalig zangeres en oud-Eigen Huis en Tuin-presentatrice, vertelde vrijdag in de uitzending dat zij aangifte had gedaan en de politie haar vertelde dat zich al een groot aantal slachtoffers heeft gemeld. “Er was een onzichtbare draad over het fietspad gespannen die recht in mijn nek kwam”, aldus Kemp. “Ik ben heel ernstig gevallen. Er loopt blijkbaar iemand in Hilversum die het leuk vindt om dit soort draadjes over fietspaden te spannen.”

Maar de vork blijkt anders in de steel te zitten. De politie meldt desgevraagd aan De Gooi- & Eemlander dat er sprake is van ’een echt ongeluk’ en ’absoluut geen boze opzet’. Agenten hebben camerabeelden en de situatie ter plekke bekeken. Zo zou Kemp over een plein met een voetgangersgebied zijn gereden. Daarnaast bleek de gespannen draad een doodgewone draad te zijn waarmee een terras wordt afgeschermd. “En we hebben ook geen meldingen gekregen van een draadjesspanner”, weet de woordvoerster.


Share.