Man RENS KROES opnieuw voor rechter voor verkrachting Amsterdamse vrouw in haar woning

0

(Beeld CP/Instagram)

Er komt een spannende week aan voor foodblogger en zus van Doutze Kroes, Rens en haar man Sid. Sid moet woensdag voor de rechter in Amsterdam verschijnen voor het verkrachten van een vrouw in haar woning in de hoofdstad.


Het is het hoger beroep dient dient op 6 december in het gerechtshof in Amsterdam. De 41-jarige Sid werd in april 2019 schuldig bevonden aan verkrachting. Hij kreeg 24 maanden gevangenisstraf opgelegd, maar was het daar dus niet mee eens.

Sid stond terecht omdat hij 9 september 2016 een vrouw in haar eigen woning in Amsterdam zou hebben verkracht. Rens’ man zou de vrouw bij de keel hebben gegrepen en haar hebben gedwongen hem oraal te bevredigen en seks met hem te hebben. Hij zou dingen gezegd hebben als ‘ik breek je nek als je je beweegt’, ‘ik vermoord je serieus’ en ‘ik wil diep in je komen’.


Hij ging na het horen van zijn straf van 24 maanden in hoger beroep. Dat diende op 7 maart dit jaar, maar werd aangehouden omdat de verdediging had gevraagd om getuigen te horen. “Die hebben de verklaring van de aangeefster in een compleet ander licht geplaatst”, zei de advocaat van Sid, Gerald Roethof, eerder in een verklaring aan het ANP.

Rens en Sid zijn inmiddels vijftien jaar samen. Eind 2020 kregen ze samen een dochter, Maya Jade. In 2021 maakte Kroes naar aanleiding van een vraag van een fan bekend in het geheim in het huwelijksbootje te zijn gestapt. ‘We zijn drie jaar geleden getrouwd’, schreef ze toen.