MAXINE MEILAND: ’Op mijn 15e verkracht door ex-bajesklant’

0

(Beeld: Instagram Maxime Meiland)

In het boek ’Maxime – Misbruikt, ontspoord en nu… gelukkig!’ vertelt Maxime Meiland niet alleen over haar moeilijke jeugd, maar ook dat ze op haar vijftiende verkracht werd door een bajesklant.


“De echte Maxime was gewoon een gelukkig kind, tot haar vader Martien het gezin verliet en zij op de middelbare school het slachtoffer werd van sexting”, schrijft uitgeverij Osjato.

“Daarna ging het van kwaad tot erger. Maxime werd onhandelbaar en vluchtte in de drank. Meiland kreeg op haar veertiende voor het eerst te maken met seksueel misbruik. “Het begon met een naaktfilmpje dat verspreid werd op school, daar begon de ellende mee”, vertelde ze aan tafel bij Humberto Op Zondag. Op haar vijftiende werd ze verkracht. “Ik denk dat ik nooit meer de Maxime word die ik daarvoor was, maar het wordt wel steeds beter.”


Daardoor brokkelde haar zelfbeeld nog verder af en ging ze keihard richting de goot. Tot ze door therapie en de verhuizing naar Frankrijk de knop wist om te zetten.”

Maxime hoopt dat ze met haar biografie anderen kan helpen, zo vertelde ze zondagavond in de talkshow Humberto. “Ik heb momenten gehad waarvan ik dacht: ik zie het niet meer zitten. Het is echt belangrijk om erover te praten.”

De 27-jarige Meiland heeft ook weleens pogingen tot zelfdoding gedaan, maar haar dochter Claire heeft haar naar eigen zeggen gered. “Eigenlijk is Clairetje wel een beetje mijn redding geweest in het leven. Ik heb ook wel echt momenten gehad waarin ik dacht: dit komt niet meer goed, ik zie het niet meer zitten”, zei Meiland, die samen met haar moeder Erica is te gast was in de talkshow.

Maxime – Misbruikt, ontspoord en nu… gelukkig! is vanaf 30 maart verkrijgbaar. Moeder Erica en vader Martien hebben ook een eigen biografie.

Denkt u aan zelfmoord? Neem dan contact op met de hulp- en preventielijn Zelfmoord. Praat erover. Tel: 0800-0113, 113 of www.113.nl.