Mallemolen-zangeres HEDDY LESTER op 72-jarige leeftijd overleden

0

Heddy Lester is zondagavond in haar woning in Amsterdam overleden aan de gevolgen van blaaskanker. De zangeres en actrice, die in 1977 met het nummer De Mallemolen namens Nederland aan het Eurovisie Songfestival deelnam, werd 72 jaar.

Heddy’s broer, zanger Frank Affolter, maakte haar overlijden dinsdag bekend op de pagina Privé in De Telegraaf. “Ze heeft enorm gevochten tegen de ziekte”, zegt hij. “Aanvankelijk leek het de goede kant op te gaan, tot enkele weken geleden bleek dat de kanker ook haar lever had aangetast. Toen is het opeens heel snel gegaan.”


Met het nummer De Mallemolen, geschreven door Affolter en Wim Hogenkamp, bereikte Lester op het Eurovisie Songfestival in Londen de twaalfde plaats. Het nummer werd een klassieker. Artiesten, zoals Paul de Leeuw en Ruth Jacott, hebben het liedje in hun repertoire.

Lester trad gedurende haar carrière veel op in het theater en werkte daarbij samen met haar broer. In 2020 had ze nog een rol in de film Groeten van Gerri met Frank Lammers in de hoofdrol.