‘Maleisische politie zoekt Amerikaans echtpaar in zaak Ivana Smit’

0

De Maleisische politie is op zoek naar het Amerikaanse echtpaar met wie het Nederlandse model Ivana Smit contact had vlak voor haar dood, eind 2017. Dat staat in een processtuk in de zaak die de familie van Smit tegen de politie is begonnen, meldt haar Nederlandse advocaat Sébas Diekstra.

In het stuk, in het bezit van het AD, valt te lezen dat de politie contact heeft gezocht met Interpol om de verblijfplaats van het stel te achterhalen. Volgens de familie zijn er destijds ernstige fouten in het politieonderzoek naar de doodsoorzaak van Smit gemaakt, daarom hebben ze een procedure tegen de Maleisische politie aangespannen.


De destijds 18-jarige Ivana vrouw overleed na een val van de twintigste verdieping van een flat in Kuala Lumpur, nadat ze de avond had doorgebracht met de Amerikanen Alex en Luna Johnson. In een interview betogen de Amerikanen twee hun onschuld. ,”Al zouden we een video laten zien dat Ivana springt, dan nog verandert de familie niet van gedachte”, stelde Alex Johnson toen,

Haar familie gelooft echter nog altijd niet dat er sprake is van een ongeluk, wat de rechtbank eerder oordeelde. Het Maleisische  gerechtshof oordeelde eind 2019 dat de 18-jarige Smit ‘omkwam door het handelen van derden’. Het onderzoek is daarop heropend, de politie spreekt inmiddels van een ‘moordonderzoek’.


bron: misdaadjournalist.nl

Share.