MAFS Arjan ‘pislink’ op Carlo Boszhard en programmamakers: ‘Ik heb Maurice niet laten zitten. Ik mocht van dokter niet vliegen na paniekaanvallen’

0

Bloemist Arjan deed mee aan Married at first sight om de liefde van zijn leven te vinden. Die vond hij niet bij de voor hem uitgekozen Maurice. De West-Friese bloemist ligt nu onder vuur op internet. En dat komt volgens Maurice door dat  door de programmamakers is neergezet als de man die zijn kersverse echtgenoot Maurice liet zitten op huwelijksreis in Porto. Dat hij na paniekaanvallen niet mocht vliegen op doktersadvies vertelde presentator Carlo Boszhard voor het gemak maar niet…

In MAFS worden mensen gekoppeld op basis van de wetenschap en ontmoeten voor het eerst bij het altaar als er getrouwd moet worden. Eind januari stonden voor dat altaar de 50-jarige bloemist Arjan en de 46-jarige bankmedewerker Maurice om elkaar het jawoord gaven. Het was wat Arjan betreft, zo zag tv-kijkend Nederland, zeker geen match out of heaven. Op tv is te zien dat Arjan de huwelijksreis naar Porto aan zich voorbij laat gaan en Maurice alleen aan een restauranttafel in de Portugese stad als hij de door op verzoek van Carlo Boszhard door Arjan geschreven over-en-uit-brief leest.


Arjan is inmiddels ‘‘pislink’ over hoe door de makers van MAFS neergezet, zo vertelt hij vandaag in het AD. “Ik ging over mijn grenzen, voor het programma en om het Maurice naar de zin te maken. Ik wilde bijvoorbeeld geen openingsdans, want ik vind dat iets voor heterostellen. Ik wilde het wel proberen, maar mijn lijf liet dat niet toe. Ik kreeg paniekaanvallen. En dan ga ik geen theater maken.”

Die nacht, zo valt in de krant te lezen, belandde hij op de eerste hulp in het ziekenhuis met een vreselijke paniekaanval. “Ik heb drie kwartier uitgehuild bij een arts, een stevige man. Die zei: het is afgelopen, jij gaat slapen en een psycholoog regelen. Je gaat echt niet vliegen, want straks krijgt je nog zo’n aanval in het vliegtuig. Ik kreeg zware medicatie, een soort Xanax, om rustig te worden. Ik zat als verdoofd op de bank.”


“Ik had een doktersadvies om niét in het vliegtuig te stappen. Dat hebben ze niet laten zien of verteld. Ik ben anders neergezet dan de enthousiaste, startende ondernemer die ik ben. En bovendien, nu lijkt het alsof Maurice en ik elkaar helemaal niet mogen, maar we hebben goed contact met elkaar.”

Arjan zegt ook niet te hebben geweten dat de programmamakers Maurice toch naar Porto lieten vliegen terwijl zij wisten dat Arjan er niet zou zijn. “Ik wist niet dat Maurice tóch naar Porto ging. En de productie heeft niet aan Maurice verteld dat ik niet mocht vliegen en niet zou komen. Ze lieten hem in het ongewis tot ze die brief overhandigden. Ik had nog een video opgenomen om het Maurice uit te leggen, maar die hebben ze niet aan hem laten zien. Ze hebben informatie weggehouden.”

Het maakt alleemal dat Arjan nu bedreigingen op internet ontvangt. “Als je ziet hoe koud Nederland op mij reageert… Maurice is een ontzettend lieve man, die er voor me is. Ik ben ook een lieve man. Gelukkig bevestigen de mensen die mij kennen dat”, zegt Arjan in het AD. “Ik hoop dat Maurice heel gelukkig wordt. En ik sta nog steeds open voor een leuke man in mijn leven. Dat is zo welkom.”