Madeleine zou nu 18 jaar zijn: ‘Nieuw bewijs tegen Duitse verdachte,’ zegt aanklager

0

Christian Brückner zou Maddie vermoord hebben (Beeld: Italian Carabinieri Press Office/Metropolitan Police)

De in 2007 uit een vakantiehuis in Portugal verdwenen Madeleine Mccain zou nu 18 jaar zijn. Madeleine was drie jaar oud toen ze verdween. Sindsdien wordt er gezocht naar haar. In Duistland zit Christian B, vast omdat hij Madeleine t vermoord zou hebben. Maar sluitend bewijs is er niet, maar de Duitse aanklager Hans Christian Wolters zegt nu: “We hebben nieuw bewijs verzameld dat bijdraagt ​​aan de zaak die we opbouwen tegen onze hoofdverdachte Christian Brückner.”


“We zijn nog bezig met het opbouwen van de zaak en in de toekomst zullen we de details delen met de verdachte en zijn advocaat. Maar dit is nog niet het juiste moment.” aldus de aanklager in gesprek met het Britse dagblad The Sun.

“Ik kan het soort bewijs dat we hebben gekregen niet onthullen, het is niet forensisch, dat kan ik wel zeggen, maar het is nieuw indirect bewijs dat alles toevoegt aan de werktheorie dat hij de verantwoordelijke man is.” onthult Wolters. De Duitse politie heeft gezegd wél “concreet bewijs” te hebben dat Christian Brückner Madeleine heeft vermoord.


“We hebben er altijd gezegd dat de man die we als hoofdverdachte hebben geïdentificeerd, Christian Brückner, de man is waarvan we denken dat hij de misdaad heeft begaan en we zoeken niemand anders. Ik ben optimistisch dat we deze zaak zullen oplossen.” zegt Wolters.

Christian Brückner zit zeven jaar vast voor de verkrachting van een 72-jarige Amerikaanse vrouw in Praia da Luz in 2005, twee jaar voordat Madeleine in diezelfde omgeving verdween.

Of de zaak nu opgelost wordt is nog maar de vraag. Volgens een voormalig hoofdinspecteur heeft hoofdverdachte Christian Brückner al het bewijs laten verdwijnen en is een nieuwe doorbraak ver weg. “Het enige sluitende bewijs dat we zouden kunnen krijgen is beeldmateriaal van destijds. Hij heeft wellicht alles vernietigd. Dat, of hij zou moeten bekennen. We hebben niets anders. Wat valt er nog te vinden? Eventuele getuigen zouden jaren geleden al naar ons gekomen zijn. We hebben alleen maar kruimeltjes, niets anders. Vorig jaar werd ons door de Duitsers beloofd dat er concreet bewijs was, maar tot iemand met iets komt dat wij Britten als concreet bewijs beschouwen, zie ik niet in hoe we verder geraken”, vertelt hij in Daily Star.

Share.