MYSTERIE! Waarom stopte PRINSES MABEL met bouw van haar droomvilla aan de Loosdrechtse plassen?

0

Geld kan de reden niet zijn dat prinses Mabel de bouw van haar Loosdrechtse droomvilla heeft stilgelegd. De prinses is met een vermogen van bijna een miljard namelijk de rijkste Oranje. Maar wat dan wel de reden is waarom er nu al maanden geen bouwvakker meer te vinden is op de plek waar Mabel begin dit jaar begon met de bouw van haar droomvilla is een mysterie.

LEES OOK: Prinses Mabel op drempel miljardairschap! (bijna rijker dan Oranjes bij elkaar)


In 2018 kocht Mabel voor €1,6 miljoen een villa in Breukeleveen aan de Loosdrechtse plassen van een bekende orthodontist en vriend van de familie. De villa heeft een woonoppervlakte van 245 vierkante meter en telt in totaal zeven kamers, waaronder vier slaapkamers en twee badkamers. Achter het huis ligt een privéhaventje. Het stuk grond ligt ook  de woning van haar moeder Flos die op tien autominuten van Breukeleveen woont.

De 1.660.000 euro waar Mabel haar watervilla voor kocht werd contant betaald met het geld dat Mabel cashte bij de beursgang van financiële dienstverstrekker Adyen, waar wijlen haar man Friso een belang in had genomen. Die beursgang maakte prinses Mabel in één klap puissant rijk. Inmiddels is ze bijna miljardair dankzij de aandelen die Friso voor haar kocht.


Maar Mabel had de villa niet gekocht om in te gaan wonen, maar om te slopen. Het ging haar om het stuk grond waar ze haar eigen droomvilla wilde laten verrijzen. De villa werd dan ook inmiddels platgegooid en begin dit jaar werd voortvarend met de bouw begonnen van Mabels droomhuis.

Uit bij de gemeente ingediende bouwtekeningen bleek dat de villa compleet onderkelderd zou worden. Alleen al die kelder  zou een oppervlakte van maar liefst 230 m2 krijgen. De totale villa een oppervlakte krijgen van 600 m2.

Maar afgelopen april werd de bouw stilgelegd en sindsdien zijn er geen bouwvakkers meer op het terrein gesignaleerd. Waarom weet niemand. Er is een door de gemeente afgegeven bouwvergunning, er zijn geen meldingen  van obstakels als bijvoorbeeld bodemverontreiniging. Op papier lijkt niets de bouw van Mabels droomvilla in de weg te staan. In de buurt weet ook niemand waarom de bouw is stilgelegd.

Gezien Mabels vermogen kan geld de reden niet zijn. Wat haar vermogen betreft verkeert Mabel in Breukeleveen overigens in eigen kring, want de dunne strook land, die midden tussen de plassen doorloopt, waar haar huis staat is een vakantiereservaat voor de rijken. Een van haar buren is de bijna-miljardair Pieter Heerema, maar ook oud-minister Onno Ruding heeft er een optrekje, evenals zakenman en multimiljonair Jan Aalberts, Erik Korthals Altes, directeur van de Heineken Brouwerijen. Ook de exorbitant rijke familie Fentener van Vlissingen heeft er drie zomerhuizen.Binnenkijken in de villa die door Mabel werd platgegooid.

Share.