Maar komt zij zelf ook? Sterrencast bij jubileumconcert KONINGIN ELIZABETH met o.a. ELTON JOHN en QUEEN

0

Op het concert voor Koningin Elizabeth, die dit jaar zeventig jaar op de troon zit, treden vanavond o.a. Elton John, Queen, Alicia Keys, Nile Rodgers en Duran Duran op. Queen-gitarist Brian May was er ook bij tijdens het 50-jarig jubileum van Elizabeth. Hij speelde toen God Save The Queen op het dak van Buckingham Palace. Vraag is alleen of de koningin zelf ook aanwezig zal zijn bij het concert.

Ook Andrea Bocelli, Diana Ross, de Britse songfestivalzanger Sam Ryder, Ella Eyre, Craig David Celeste, Sigala en Diversity treden op bij Buckingham Palace. Het concert van Elton John is vanwege zijn Europese tournee vooraf opgenomen. Diana Ross zal het concert afsluiten.


Het jubilieumconcert, dat 2,5 uur duurt, is live vanaf 20.00 uur Nederlandse tijd te zien op BBC One. De Britse band Queen opent de avond samen met Adam Lambert.

Of Elizabeth zelf bij het concert aanwezig zal zijn is nog niet bekend. De kerkdienst in St Paul’s Cathedral vrijdag woonde ze niet bij vanwege ‘mobiliteitsproblemen. In een officiële verklaring liet Buckingham Palace weten dat Queen Elizabeth niet aanwezig ‘zou zijn bij de dankdienst ter ere van haar 70-jarig jubileum op de troon. “De Queen heeft erg genoten van de parade, maar ervoer wat ongemak. Daarom heeft Hare Majesteit met grote tegenzin beslist dat ze niet aanwezig zal zijn op de Nationale Thanksgiving-dienst in St Paul’s Cathedral.”