Maak kennis met blonde Julia (19), de Nederlandse winnares van ‘K2 zoekt K3′

0

Hollandse Julia Bosman (19)uit Bergen op Zoom is de winnares van K2 zoekt K3.  Zij volgt de ook al Nederlandse Klaasje op. “Ik weet niet wat ik moet zeggen. Het is een droom die uitkomt, ik heb hier zo lang naartoe gewerkt. Ik voel me echt een volmaakt gelukkig mens”, zegt de 19-jarige Julia.

In de finale moest als eerste de 21-jarige Diede het veld ruimen. Julia, Celester en Amy bleven over, waarna  de Utrechtse Celester haar droom aan zich voorbij zag gaan. Julia en Amy bleven over waarna K3-zangeressen Hanne en Martha de winnares bekend maakten.  Marthe was niet fysiek aanwezig tijdens de show, omdat ze besmet is met het coronavirus. Zij werd op een bewegend scherm op het podium gebracht, en danste en zong zo mee.


“Deze kandidaat hebben wij echt zien groeien. En het gevoel dat we hebben bij deze persoon, is het gevoel dat we ook echt willen hebben. De persoon die van K2 weer K3 gaat maken is… Julia!”, riepen de zangeressen uit.

Het nieuwe K3 met blonde Julia uit Bergen op Zoom (Beeld: VTM)


Julia kan direct aan de bak. Maandag start ze al met het inzingen van het nieuwe album van K3 dat midden december zal verschijnen. Dn zijn komende week nog fotoshoots, repetities en interviews. Komende vrijdag  zal ze voor het eerst live te zien zijn met K3 in een uitverkocht Antwerps Sportpaleis tijdens de ‘Studio 100 Rewind Party’. Dan staan zes uitverkochte Sinterklaasshows p het programma. en dan afwerken. Aanstaande vrijdag ziet dan ook nog de videoclip van de single Waterval ht licht.

Afgelopen februari maakte K3’tje Klaasje Meijer tijdens een persconferentie bekend de meidengroep te verlaten. Ondanks de geweldige jaren vond Meijer het tijd om haar ‘vleugels uit te slaan’ en ‘een andere invulling aan haar leven te geven’. Dus moesten Vlaamse Hanne en Marthe op zoek naar een nieuw derde lid van K3. Dat werd dus Julia uit Bergen op Zoom.

Studio 100 organiseerde een groots opgezette zoektocht naar een opvolger, onder de noemer “K2 zoekt K3”. Niet alleen meisjes, maar ook jongens en non-binaire personen konden zich kandidaat stellen. Twee jongens, Luca en Remi, bleven tot in de halve finale in de wedstrijd, maar moesten het afleggen tegen de vier overgebleven meisjes. Die waren zo goed als allemaal Nederlands en blond. Van diversiteit was er tijdens de finale dus nog weinig sprake. “Een gemiste kans”, vond Vlaams mediaprofessor Sofie Van Bauwel.

In 2009 werd K2 zoekt K3 voor het eerst uitgezonden toen Kathleen, een van de drie originele zangeressen van de groep, K3 verliet. De Nederlandse Josje werd toen de nieuwe zangeres naast Karen en Kristel. In 2015 besloten alle drie de dames te stoppen en moest K3 op zoek naar een volledig nieuwe K3. Dit werden uiteindelijk Hanne, Marthe en Klaasje.